НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.10.2018   Індонезія   hromadske.ua

Як землетруси й цунамі нищать найбільшу острівну державу світу: Індонезія

Другий місяць Індонезія потерпає від стихії та підраховує збитки. Понад 1200 загиблих — таку останню цифру називає місцеве Агентство в боротьбі зі стихійним лихом. 28 вересня індонезійський острів Сулавесі струсонув землетрус амплітудою 6,1, відтак сталася низка потужних поштовхів зі значно більшою потужністю — до 7,5.
Шестиметрові хвилі цунамі накрили Палу — невелике місто на острові в 1500 кілометрах на північний схід від столиці країни  Джаккарти. У січні 2005-го в Палу вже був землетрус магнітудою 6,2. Однак тоді від стихії загинула лише одна людина й 4 постраждало. Цього разу лише за перший день загинули сотні людей, які зібралися на фестиваль на пляжі, десятки людей заблокувало в торгових центрах і готелях міста. Постраждало близько 800 людей.
Цілі райони поглинув зріджений ґрунт: під дією землетрусу земля стає подібною до рідини. Загалом ідеться про 65 тисяч зруйнованих будівель, близько 60 тисяч людей евакуйовані з небезпечних районів. Не менш складна ситуація і в районі Дунгала на північ від Палу, і кількох віддаленіших районах — звідти значно довше доходять новини про загиблих та потерпілих, тому точних цифр місцева влада поки не називає.
Літаки із гуманітарною допомогою вже декілька днів поспіль доставляють продукти харчування і речі першої необхідності із столиці Джакарти у постраждалі міста і села. Людей евакуювали до 50 пунктів тимчасового розміщення.
Заступник глави консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що серед загиблих та постраждалих унаслідок землетрусу та цунамі в Індонезії українців немає.
За кількістю населення Індонезія вшестеро переважає Україну, за площею — втричі. Цій найбільшій острівній країні світу — до стихій не звикати. З нещодавнього: на початку серпня на островах Балі та Ломбок стався землетрус магнітудою 7 балів, на Ломбоці він повторився менш, ніж за місяць — майже такої ж сили. На додачу, в країні 400 вулканів, з яких 80 — діючі. Один з найвідоміших — Кракатау, найгучніше він «заявив» про себе у 1883 році, тоді його виверження викликало 20-метрове цунамі і забрало життя 36 тисяч людей.
Попри усе це, Індонезія залишається серед фаворитів українського туриста у південно-східній Азії. Тим більше з 2016 року, коли для України дозволили в’їзд без візи на термін не більше 30 днів.

Жителі Палу біля статуї коня на зруйнованому цунамі пляжі Таліс у місті Палу, центральна частина острова Сулавесі, Індонезія, 2 жовтня 2018 року

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
туризм, технологии, суд, политика, зима, учения, ЗСУ, Польша, спорт, выборы, марш, Дмитрий Дятлов, военная техника, фотопроект, праздники, фотоподборки, юмор, архитектура, пейзажи, тест-драйв, Новый Год, дети, самолеты, Крым, Львів, город, животные, пандемия, Війна, Александр Зубко, пляжи, люди, автомобили, женщины, ВСУ, Одесса, фотография, Верховная Рада, соревнования, Бахмут, музыка, передовая, Порошенко, Зеленский, Сергей Смоленцев, Киевщина, карантин, фестивали, авиация, полиция, Нацгвардия, стихийные бедствия, акции, ДСНС, США, Киев, солдат, природа, Карпаты, Путин, ВМС, выставки, Донбасс, портрет, Россия, НАТО, общество, сборная Украины, протесты, культура, Динамо, футбол, Китай, церковь, Шахтер, корабли, митинги, столкновения, история, дизайн, традиции, путешествия, показы, визиты, коронавирус, живопись, оккупация, война, экология, искусство, обстрелы, Майдан, мода, фотоконкурсы, пожары, #Євромайдан, уикенд, терроризм, медицина, мир

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36