НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   Київ, Україна   УНІАН, Укрінформ

Петро Порошенко у ДБР

П'ятий президент Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань у справі про переміщення через кордон картин всесвітньо відомих художників, у якій Печерський райсуд ухвалив рішення про його примусовий привід.
"Сьогодні на вулиці під ДБР відбувається справжня мистецька подія. Зустріч з прекрасним. А шанувальники мистецтва у нас сидять у ДБР... Я гублюся в догадках, навіщо я їм сьогодні тут знадобився? Можу передбачити, що вони хочуть вибачитися за брутальне порушення закону, коли озброєний до зубів спецназ ДБР штурмував не Слов'янськ, а Національний музей Гончара, ламаючи двері", - сказав Порошенко перед допитом, звертаючись до своїх прихильників і журналістів.
Під ДБР також проходить акція на підтримку Порошенка. Активісти тримають у руках репродукції відомих картин, на яких замість оригінальних героїв зображені обличчя Президента Володимира Зеленського, генпрокурора Ірини Венедіктової і керівників ДБР. На акції присутні народні депутати від партії "Європейська солідарність".
Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.
Слідчі Державного бюро розслідувань готують клопотання про обрання п'ятому президенту Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про можливе незаконне призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки. Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.
"Наразі слідчі ДБР вирішують питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - інформують у бюро. Зазначається, що прокурори Офісу генерального прокурора за дорученням генпрокурора повідомили у будівлі ДБР про підозру народному депутату. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.
"Слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п'ятого Президента України, схилив військову службову особу - голову Служби зовнішньої розвідки України до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні ДБР.
Порошенко не став спілкуватися з представником ОГП і залишив будівлю ДБР.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
стихийные бедствия, культура, Зеленский, Бахмут, митинги, пожары, корабли, уикенд, Нацгвардия, Дмитрий Дятлов, город, женщины, Карпаты, карантин, ДСНС, коронавирус, оккупация, авиация, церковь, мир, ВСУ, сборная Украины, живопись, Одесса, Львів, фотоподборки, учения, США, суд, архитектура, терроризм, столкновения, животные, музыка, портрет, акции, выставки, Александр Зубко, фестивали, Динамо, экология, полиция, пляжи, природа, туризм, выборы, показы, Новый Год, фотопроект, искусство, ВМС, Донбасс, Польша, война, парады, #Євромайдан, марш, пейзажи, юмор, Киевщина, фотоконкурсы, солдат, ЗСУ, Путин, праздники, Майдан, Крым, политика, Порошенко, Війна, зима, традиции, футбол, медицина, дети, пандемия, визиты, соревнования, технологии, обстрелы, мода, самолеты, передовая, спорт, Сергей Смоленцев, Верховная Рада, фотография, протесты, Киев, Шахтер, автомобили, дизайн, военная техника, история, Китай, люди, путешествия, Россия, общество, НАТО

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36