<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   Київ, Україна   УНІАН, Укрінформ

Петро Порошенко у ДБР

П'ятий президент Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань у справі про переміщення через кордон картин всесвітньо відомих художників, у якій Печерський райсуд ухвалив рішення про його примусовий привід.
"Сьогодні на вулиці під ДБР відбувається справжня мистецька подія. Зустріч з прекрасним. А шанувальники мистецтва у нас сидять у ДБР... Я гублюся в догадках, навіщо я їм сьогодні тут знадобився? Можу передбачити, що вони хочуть вибачитися за брутальне порушення закону, коли озброєний до зубів спецназ ДБР штурмував не Слов'янськ, а Національний музей Гончара, ламаючи двері", - сказав Порошенко перед допитом, звертаючись до своїх прихильників і журналістів.
Під ДБР також проходить акція на підтримку Порошенка. Активісти тримають у руках репродукції відомих картин, на яких замість оригінальних героїв зображені обличчя Президента Володимира Зеленського, генпрокурора Ірини Венедіктової і керівників ДБР. На акції присутні народні депутати від партії "Європейська солідарність".
Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.
Слідчі Державного бюро розслідувань готують клопотання про обрання п'ятому президенту Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про можливе незаконне призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки. Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.
"Наразі слідчі ДБР вирішують питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - інформують у бюро. Зазначається, що прокурори Офісу генерального прокурора за дорученням генпрокурора повідомили у будівлі ДБР про підозру народному депутату. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.
"Слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п'ятого Президента України, схилив військову службову особу - голову Служби зовнішньої розвідки України до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні ДБР.
Порошенко не став спілкуватися з представником ОГП і залишив будівлю ДБР.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
юмор, ДСНС, медицина, Війна, #Євромайдан, Александр Зубко, Сергей Смоленцев, США, учения, Дмитрий Дятлов, корабли, выставки, сборная Украины, митинги, портрет, люди, зима, женщины, солдат, Донбасс, Китай, пляжи, НАТО, фотопроект, ВМС, фотоподборки, Зеленский, полиция, праздники, экология, протесты, Киев, военная техника, Динамо, традиции, Путин, самолеты, коронавирус, церковь, автомобили, туризм, Польша, карантин, история, дизайн, технологии, уикенд, Львів, фотоконкурсы, Новый Год, обстрелы, пожары, Карпаты, Порошенко, авиация, Майдан, визиты, культура, соревнования, спорт, животные, акции, пейзажи, архитектура, мода, Верховная Рада, стихийные бедствия, пандемия, суд, Шахтер, Бахмут, война, ВСУ, город, Киевщина, Одесса, выборы, парады, живопись, мир, футбол, Россия, общество, политика, фестивали, передовая, терроризм, Нацгвардия, природа, ЗСУ, тест-драйв, музыка, путешествия, Крым, фотография, оккупация, искусство, марш, столкновения, дети

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36