<
НОВИНИ ДНЯ: Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
12.06.2020   Київ, Україна   Укрінформ

Суд обирає запобіжний захід Стерненку

Шевченківський районний суд міста Києва розпочав засідання з обрання запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку. У залі суду присутній сам Стерненко, його адвокати Віталій Титич, Масі Найєм, Віталій Коломієць і інші захисники, а також представники сторони обвинувачення.
Захист активіста на початку засідання заявив відвід слідчому судді. "Ви мали б самостійно заявити про самовідвід, але заява (про відвід - ред.) була подана через канцелярію, вона зареєстрована", - сказав адвокат Віталій Титич. Слідчий суддя заявив, що про розгляд заяви буде повідомлено згодом (відмовлено - ред.).
Під самим судом проходить акція на підтримку Стерненка.
Стерненку 11 червня в Головному слідчому управлінні СБУ було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч.2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу). Пізніше його захист повідомив, що клопотання з обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту розглядатиме Шевченківський районний суд Києва.
Стерненко - одеський активіст, учасник місцевого Євромайдану та колишній керівник одеського "Правого сектору". Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка, і в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала і відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше — державну охорону.
У 2018-му на Стерненка скоїли три замахи в Одесі лише за пів року. Справи про напади передали до Головного слідчого управління СБУ у Києві - як пояснили у прокуратурі, через "необхідність перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції". За два роки слідство офіційно не встановило організаторів нападів на Стерненка. Жодних вироків у цих справах немає.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фотоконкурсы, протесты, соревнования, мода, Порошенко, Польша, Россия, митинги, экология, традиции, туризм, учения, акции, общество, Динамо, пейзажи, ДСНС, парады, #Євромайдан, военная техника, полиция, терроризм, визиты, фотоподборки, Китай, культура, пандемия, Путин, природа, автомобили, искусство, Донбасс, ЗСУ, марш, оккупация, пляжи, дизайн, живопись, церковь, Александр Зубко, Майдан, суд, фестивали, медицина, выставки, Киевщина, Киев, карантин, архитектура, пожары, уикенд, женщины, Бахмут, самолеты, Зеленский, тест-драйв, НАТО, дети, солдат, зима, Одесса, ВМС, Шахтер, животные, ВСУ, праздники, технологии, Нацгвардия, столкновения, Верховная Рада, Львів, США, фотопроект, Дмитрий Дятлов, фотография, путешествия, портрет, футбол, коронавирус, люди, авиация, история, Сергей Смоленцев, корабли, выборы, спорт, мир, Новый Год, Крым, война, передовая, город, Карпаты, сборная Украины, Війна, стихийные бедствия, музыка, обстрелы, политика, юмор

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36