<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.07.2020   Львівська обл., Україна   zaxid.net

На спеціальному візку «джульєтці» в Карпати підняли ветерана АТО та хлопця з ДЦП

Двоє чоловіків, які не можуть самостійно ходити, змогли піднятися на гору Пікуй (1405 м). Волонтери з організації «On 3 wheels», яка опікується людьми з інвалідністю, та благодійного об'єднання ветеранів «Veterans go» підняли в Карпати за допомогою спеціальних візків «джульєтка» ветерана АТО та хлопця з ДЦП. Один з цих візків виготовили у Львові.
Іван Маслюк має ДЦП, та це не завадило йому здійснити свою мрію – у 2016 році на адаптованому велосипеді він замандрував до Атлантичного океану. Після втілення своєї мрії Іван започаткував проект «On 3 wheels» (На трьох колесах), в якому організовують гірські походи та активний відпочинок для людей з інвалідністю. Волонтери почали збирати гроші на візок, завдяки якому люди з інвалідністю можуть піднятися на гірські вершини. Таку оригінальну «джульєтку» волонтери придбали у Франції. Та згодом хлопці вирішили спробувати виготовити ще один в Україні.
Представник «On 3 wheels» Сашко Луцик розповів ZAXID.NET, що креслення візка замовили у Львівській політехніці. Перші спроби самостійного виробництва були провальні, та згодом вони познайомилися з львівським підприємцем Романом Романюком, який займається розробкою велосипедів. Він погодився виготовити таку «джульєтку», навіть вдосконалив конструкцію: візок вийшов на 2 кг легший.
Вперше його протестували у суботу на горі Пікуй. Цього дня дві благодійні організації «On 3 wheels» і «Veterans go» та близько 90 волонтерів влаштували сходження для Івана Маслюка та ветерана АТО Олексія Скриби.
Сашко Луцик розповідає, що метою їхнього проекту є змінити ставлення до людей з інвалідністю. Під час таких походів в гори кожен має спілкування з людьми з інвалідністю, інтеграційні ігри для того, щоб краще познайомитися і здружитися. А «джульєтка» полегшує цей процес, адже її несуть одночасно кілька сильних чоловіків.
Кожне таке сходження навіть на 25 учасників обходиться організаторам в близько 10 тис. грн, тому вони потребують фінансової підтримки. Допомогти можна переказом на картку ПриватБанку 5169 3305 1184 0628 (ГО «On3Wheels - Фонд здійснення мрій»).

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фотография, Крым, футбол, мода, живопись, Верховная Рада, Порошенко, Зеленский, парады, война, терроризм, соревнования, уикенд, выборы, традиции, пандемия, #Євромайдан, коронавирус, стихийные бедствия, Війна, Дмитрий Дятлов, путешествия, Киев, Александр Зубко, США, праздники, женщины, военная техника, зима, передовая, спорт, столкновения, Львів, фотоконкурсы, протесты, мир, Бахмут, город, общество, искусство, люди, туризм, НАТО, Новый Год, фестивали, природа, музыка, марш, история, ВСУ, Нацгвардия, животные, Динамо, карантин, акции, учения, самолеты, ВМС, оккупация, культура, церковь, Польша, фотопроект, Майдан, технологии, юмор, автомобили, полиция, портрет, Карпаты, Китай, визиты, медицина, Киевщина, корабли, ЗСУ, фотоподборки, авиация, Сергей Смоленцев, пляжи, солдат, дети, архитектура, Россия, пожары, суд, политика, обстрелы, ДСНС, дизайн, митинги, Одесса, сборная Украины, Путин, экология, показы, Шахтер, выставки, пейзажи, Донбасс

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36