<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2020   Луганська обл., Україна   ДСНС, unian.net, Офіс Президента України,

Луганщина у вогні: горять ліса та села, є загиблі

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що через лісову пожежу, яка дісталася населених пунктів у Новоайдарському районі Луганської області чотири людини загинули і дев’ятеро госпіталізовані. Наразі епіцентром пожеж є село Смолянинове і Капітанове.
Водночас представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях павло Лисянський стверджує, що кількість постраждалих значно вища. За його даними, до Новоайдарської лікарні госпіталізували 21 місцевого жителя: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий – у тяжкому стані через опіки. У ДСНС кажуть, що кількість знищених будинків у селі Смолянинове зросла з 14 до 30, також згоріли близько 80 дачних будинків садового кооперативу. Полум’я намагаються загасити відучора, коли стало відомо, що з двох лісництв у Новоайдарському районі вогонь перекинувся на сусідні села. До місця пожежі стягнули сили з чотирьох найближчих областей. Поки повністю загасити вогонь не вдається.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар РНБО Олексій Данілов, Голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Нацполіції Ігор Клименко екстрено відбули в Луганську область для координації сил у подоланні масштабних лісових пожеж та здійснення повітряного моніторингу районів займання. Крім цього, заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Очільник МВС зазначив, що до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів МВС.
«Понад 1200 працівників ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та 200 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П, ліквідовують пожежу. Оперативний штаб працює в цілодобовому режимі», - зазначив Арсен Аваков.
Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський оглянув території, які постраждали через лісові пожежі в Новоайдарському районі, та ознайомився з перебігом ліквідації наслідків надзвичайної події. Володимир Зеленський заявив, що кожна сім’я, яка втратила житло внаслідок пожежі в Луганській області, отримає 300 тис. грн, кожному постраждалому також буде виділено по 20 тис. грн на підтримку, окремо будуть передбачені виплати за загиблих. Також буде виділена допомога родинам, близькі яких загинули в пожежі. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, для допомоги постраждалим внаслідок пожежі уряд зарезервував 50 млн грн.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
стихийные бедствия, военная техника, мир, НАТО, политика, ЗСУ, марш, протесты, Китай, туризм, природа, #Євромайдан, город, Крым, мода, Нацгвардия, корабли, митинги, технологии, церковь, пандемия, соревнования, спорт, медицина, ВСУ, уикенд, культура, Одесса, Россия, обстрелы, люди, Новый Год, футбол, Верховная Рада, пожары, Киев, дети, терроризм, учения, коронавирус, Динамо, авиация, самолеты, искусство, общество, столкновения, оккупация, фотопроект, Порошенко, дизайн, выставки, Шахтер, война, юмор, ДСНС, Карпаты, портрет, передовая, живопись, Бахмут, пляжи, карантин, сборная Украины, США, показы, автомобили, Киевщина, история, Путин, фотоподборки, фестивали, путешествия, фотография, Александр Зубко, экология, солдат, животные, музыка, акции, праздники, полиция, визиты, Майдан, ВМС, парады, Дмитрий Дятлов, Сергей Смоленцев, суд, выборы, женщины, фотоконкурсы, Львів, архитектура, традиции, зима, Польша, пейзажи, Зеленский, Донбасс, Війна

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36