НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2020   Луганська обл., Україна   ДСНС, unian.net, Офіс Президента України,

Луганщина у вогні: горять ліса та села, є загиблі

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що через лісову пожежу, яка дісталася населених пунктів у Новоайдарському районі Луганської області чотири людини загинули і дев’ятеро госпіталізовані. Наразі епіцентром пожеж є село Смолянинове і Капітанове.
Водночас представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях павло Лисянський стверджує, що кількість постраждалих значно вища. За його даними, до Новоайдарської лікарні госпіталізували 21 місцевого жителя: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий – у тяжкому стані через опіки. У ДСНС кажуть, що кількість знищених будинків у селі Смолянинове зросла з 14 до 30, також згоріли близько 80 дачних будинків садового кооперативу. Полум’я намагаються загасити відучора, коли стало відомо, що з двох лісництв у Новоайдарському районі вогонь перекинувся на сусідні села. До місця пожежі стягнули сили з чотирьох найближчих областей. Поки повністю загасити вогонь не вдається.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар РНБО Олексій Данілов, Голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Нацполіції Ігор Клименко екстрено відбули в Луганську область для координації сил у подоланні масштабних лісових пожеж та здійснення повітряного моніторингу районів займання. Крім цього, заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Очільник МВС зазначив, що до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів МВС.
«Понад 1200 працівників ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та 200 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П, ліквідовують пожежу. Оперативний штаб працює в цілодобовому режимі», - зазначив Арсен Аваков.
Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський оглянув території, які постраждали через лісові пожежі в Новоайдарському районі, та ознайомився з перебігом ліквідації наслідків надзвичайної події. Володимир Зеленський заявив, що кожна сім’я, яка втратила житло внаслідок пожежі в Луганській області, отримає 300 тис. грн, кожному постраждалому також буде виділено по 20 тис. грн на підтримку, окремо будуть передбачені виплати за загиблих. Також буде виділена допомога родинам, близькі яких загинули в пожежі. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, для допомоги постраждалим внаслідок пожежі уряд зарезервував 50 млн грн.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
передовая, Донбасс, тест-драйв, коронавирус, столкновения, суд, стихийные бедствия, терроризм, пандемия, дизайн, пейзажи, марш, ЗСУ, фотопроект, выборы, зима, мир, спорт, #Євромайдан, фестивали, Верховная Рада, США, Сергей Смоленцев, фотография, история, ДСНС, архитектура, мода, общество, визиты, традиции, праздники, медицина, церковь, акции, Карпаты, природа, культура, Россия, пляжи, корабли, ВСУ, юмор, Війна, технологии, футбол, Польша, уикенд, Крым, фотоконкурсы, Путин, ВМС, искусство, животные, Дмитрий Дятлов, дети, сборная Украины, Динамо, Киев, люди, женщины, фотоподборки, авиация, соревнования, самолеты, путешествия, туризм, Новый Год, музыка, живопись, Майдан, митинги, экология, Александр Зубко, Зеленский, город, Китай, портрет, пожары, политика, война, выставки, Одесса, Нацгвардия, полиция, НАТО, Порошенко, Шахтер, учения, карантин, Киевщина, автомобили, Бахмут, Львів, военная техника, солдат, оккупация, показы, протесты, обстрелы

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36