<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Прес-релізи
Інше
27.01.2018 2427

Знайомство з системою радіохірургії для лікування раку та пухлин "Кібер-Ніж"

Автоматизована система радіохірургії Кібер-Ніж (CyberKnife Robotic Radiosurgery System) обробляє доброякісні утворення та пухлини раку по всьому тілу неінвазивним шляхом.

Robotic_CyberKnife

Технологічні поліпшення Кібер-Ножа дозволяють йому відстежувати і зосередитися на пухлини в режимі реального часу, навіть якщо пацієнт рухається. В цьому випадку, задля відстеження пухлини, пацієнту навіть встановлюють в деякі органи, як то легені чи простата, мітки з чистого золота. Як відбувається діагностика, підготовка до лікування та, власне, сама терапія, можна ознайомитися на сайті. CyberKnife (КіберНіж) забезпечує високі дози випромінювання з великою точністю, з мінімальною шкодою для прилеглих здорових тканин і усуває необхідність в інвазивній хірургічній операції.

Нехірургічний метод лікування раку, пропонований Кібер-Ножем (CyberKnife), проводиться точною і роботизованою "рукою", яка спрямовує лінійний прискорювач для випромінювання рентгенівських променів високої енергії. З діаметром менше 1 міліметра, пучок радіації виконує прицільну атаку на ракову пухлину, не зачіпаючи сусідніх клітин нормальних тканин. Наприклад, промінь може лікувати і видаляти пухлину хребта, не пошкодивши при цьому чутливого спинного мозку поблизу. Саме це і є точність.

Чим Кібер-Ніж виграє в порівнянні зі звичайними засобами променевої терапії, так це тим, що він має здатність до надточності. CyberKnife – це революційний метод неінвазивного видалення ракових і доброякісних пухлин і цей апарат надає можливість лікування навіть тих пацієнтів, до яких застосовується лікування хірургічним шляхом або складна пухлина не може бути вилікувана іншими засобами. Кібер-Ніж часто використовується для лікування у разі невиліковної пухлини і пороків розвитку, більшість з яких є недоступними для інших радіохірургічних і радіотерапевтичних систем. Через його малоінвазивну радіохірургію він в деяких випадках може бути використаний для підлітків або літніх пацієнтів.

Кібер-Ніж є найбільш прогресивним і точним в стереотаксичній радіохірургії. Стереотаксична радіохірургія полягає в спрямуванні випромінювання до пухлини і прилеглих тканин і являє собою досить новий метод лікування онкології і пухлини. Вона часто використовується для уповільнення зростання малих і глибоких пухлин головного мозку, які важко видалити хірургічним шляхом. Така терапія може бути використана для онкологічних хворих, які не в змозі перенести операцію, наприклад, люди похилого віку або ті, хто незадовільно себе почуває.

Там, де звичайна радіотерапія триває протягом тривалого часу і має ряд побічних ефектів, як нудота і втома, які тривають протягом тривалого часу після лікування, лікування Кібер-Ножем коротке, здійснюється амбулаторно і триває від 30 до 90 хвилин, в залежності від складності пухлини і її форми. Пацієнт не вимагає анестезії.

Відновлення відбувається на диво швидко, хворий отримує швидке полегшення від болю та інших симптомів.

Іншою перевагою, яке дає лікування Кібер-Ножем, це те, що він є дуже гнучким і маневреним. Його маневреність не має собі рівних серед звичайних систем випромінювання. Система Кібер-Ніж лікує рак простати (передміхурової залози), хребта, легенів, печінки, підшлункової залози, нарки та наднирника, метастази, пухлини або ураження мозку з будь-якого кута.

Кібер-Ніж постійно стежить за положенням пухлини, фіксує будь-які пухлини або рух пацієнта і автоматично коригує лікувальну обробку без необхідності переміщати пацієнта або переривати лікування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знайомство з системою радіохірургії для лікування раку та пухлин "Кібер-Ніж" 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
27.01.2018 2427
Еще материалы раздела «Інше»