<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
12.09.2019 1481

Настоянки на основі коноплі та тюльпану ЛГЗ "Златогор" вибороли нагороди на міжнародному рівні

На X Міжнародному дегустаційному конкурсі напоїв BEST DRINK п'ять гран-прі отримав ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод „Златогор“». І якщо в категорії «Горілки та горілки особливі» втиснутись на п’єдестал до подвійного переможця ще вдалося ТОВ «Збаразький горілчаний завод», то в категорії «Настоянки» перемога золотоношців була абсолютною.

Один із зразків останньої категорії — настоянка «Статус Шоколад» — вже добре відома споживачам. А от дві інші — «Ямайка» та «Амстердам» — з’явилися на ринку лише в цьому сезоні. Назви обрано не просто так, адже обидві зроблені на основі коноплі. Перша — з додаванням зерен коноплі, друга — з екстрактом тюльпану. І відносяться вони до торгової марки Happy Leaf — «Щасливий лист». І логотипом є легко впізнаваний листик коноплі. Мало того, на пляшках меншим шрифтом написаний відомий антивоєнний вислів часів В’єтнамського протистояння: «make love, not war» — «кохайтеся а не воюйте».

Президент ГК «Петрус» (ЛГЗ «Златогор»), Людмила Русаліна, розповідає, що виробництво подібної продукції є загальним трендом в розвиненому світі. Почалося все в США, потім перейшло до Європи. В планах наших виробників (вже розроблені рецептури) збільшити вміст екстракту в напоях, як це дозволено на Заході, але поки що вони обмежені вітчизняним законодавством. На жаль, і сировину сьогодні доводиться брати за кордоном. Також пані Людмила розказала, що вітчизняний споживач вже охоче купує настоянки. Більше того, укладені угоди на поставки їх за кордон.

Petrus_12.09.19_1_1

Два з трьох гран-прі серед горілок отримали «Статус престиж» та «Статус Резерв». Користуючись нагодою, ми запитали в директора з виробництва і безпосередньо горілчаного технолога заводу «Златогор» Світлани Проценко , як різні сорти горілки можуть так сильно відрізнятися одна від одної. Пані Світлана погодилася, що задля того, аби розрізняти дорогі зразки горілок, треба мати великій досвід дегустацій. І якщо вода, яку використовують заводи для змішування із спиртом, більш-менш однакова, то спирт із різних заводів буде відрізнятися дуже сильно. Зокрема, через ту ж воду, що задіяна на різних технологічних етапах. На щастя, завод має можливість, хоч і при посередництві корпорації «Укрспирт», замовляти спирт саме на тих заводах, які виробляють його найсмачнішим. Наступний етап формування смаку горілки — підкреслити ингредиентами переваги обраного спирту. Так, новинка сезону — горілка «Статус Резерв» — містить екстракт мигдалю та екстракт родзинок, аби зробити смак трохи солодшим та трохи кислішим. І ще Світлана Проценко переконана, що українські зернові спирти найкращі в світі.

Конкурс відбувся 31 травня цього року, нагородження переможців пройшло 10 вересня в день відкриття виставки INPRODMASH & UPAKOVKA.

Оценка материала:

5.00 / 1
Настоянки на основі коноплі та тюльпану ЛГЗ "Златогор" вибороли нагороди на міжнародному рівні 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.09.2019 1481
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»