<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
14.04.2020 886

Правники закликають вжити термінові заходи для збереження бізнесу в умовах карантину

Комітети АПУ з податкового та митного права і нерухомості та будівництва звернулися до Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева із закликом розглянути можливість виступити із законодавчою ініціативою допомоги бізнесу, на діяльність якого мав безпосередній вплив запроваджений карантин. Вона має посприяти збереженню господарської діяльності, робочих місць, рівня зарплатні працівників та якнайшвидшого відновлення фінансових показників.

Нагадаємо, що 30 березня було прийнято Закон України № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (далі – «Закон»). Ним скорочено строк, протягом якого не сплачується плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки до 31 березня 2020 року.

Карантинні заходи, при цьому, продовжено до 25 квітня, а ймовірна його тривалість - до 12 травня. У зв’язку з цим правники наголошують – такі зміни для всіх без винятку суб’єктів господарювання абсолютно передчасне.

Крім того, експерти звернули увагу, що Законом не враховано вплив карантину на  бізнес. Вони підкреслили, що наразі він майже повністю позбавлений можливості отримувати доходи, однак, має зобов’язання щодо сплати процентів за користування кредитними коштами. Мова іде про орендодавців діяльність яких обмежена у зв’язку з карантином. В аналогічній ситуації знаходяться та орендарі, позбавлені можливості здійснювати свою діяльність.

З огляду на це правники пропонують державі надати безпроцентну відстрочку сплати всіх податків на певний період після завершення карантину. Це, за їх словами, надасть бізнесу можливість відновитися.

«Члени Комітетів АПУ готові долучитися до розробки відповідного законопроєкту та взяти участь в його обговоренні у робочих групах та засіданнях Комітетів Верховної Ради України», - йдеться у тексті листа.

З повним текстом відкритого звернення можна ознайомитися за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Правники закликають вжити термінові заходи для збереження бізнесу в умовах карантину 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
14.04.2020 886
Еще материалы раздела «Податки та право»