<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
16.01.2021 577

Трамп хотів штурмувати Капітолій разом зі своїми прихильниками – Reuters

Чинний президент США Дональд Трамп збирався приєднатися до штурму Капітолія, але Секретна служба США попередила, що не зможе гарантувати його безпеку, тому він вирішив спостерігати за мітингом, дивлячись телевізор.

Про це пише Reuters із посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, Трамп сказав своїм помічникам, що планує супроводжувати їх під час мітингу, щоб "продемонструвати свій гнів Конгресу". Однак після заяви Секретної служби, що ті не зможуть зробити його участь у штурмі безпечною, вирішив обмежитися переглядом події через телевізор.

Проте, 6 січня діючий президент неодноразово звертався до своїх прихильників із закликом "боротися за нього", а також пропонував свою участь у захопленні Капітолія, пише видання.

Один із радників Трампа заявив, що був дуже здивований поведінкою президента, коли той через кілька годин після початку штурму закликав своїх прихильників зупинити заворушення, але не видалив раніше записане відео із закликами захопити будівлю Конгресу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Трамп хотів штурмувати Капітолій разом зі своїми прихильниками – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
16.01.2021 577
Еще материалы раздела «Світ»