<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Бізнес
Економіка
21.01.2021 563

Січневий локдаун: НБУ оцінив втрати економіки України

Національний банк України (НБУ) підтверджує свою оцінку втрат економіки України через січневий локдаун. Прийняті урядом заходи призведуть до скорочення на 0,2 в.п. ВВП.

Про це сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб на брифінгу, який транслювався транслювався на Youtube.

"Ця оцінка залишається актуальною. Якщо дивитися на високочастотні показники: скільки люди подорожують, автомобілі, то вони знизилися, звичайно. Але це сезонний ефект і він не дуже відрізняється від того, що ми бачили рік тому", - сказав.

За його словами, ефект від локдауну буде досить помірним, однак подальший розвиток ситуації буде залежати від пандемічної ситуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Січневий локдаун: НБУ оцінив втрати економіки України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.01.2021 563
Еще материалы раздела «Економіка»