<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецептвсі новини дня
Політика
Україна
12.02.2013 1455

За «кнопкодавство» усі ненавидять Верховну Раду - політолог

Голосування чужими картками у Верховній Раді та регулярні прогули засідань формують негативне ставлення до усього парламенту загалом, вважає політолог Володимир Фесенко.

В. Фесенко висловив думку, що наразі необхідно шукати прийнятних організаційних форм, які б оптимально вирішували проблему присутності депутатів на засіданнях ВР, і проблему голосування. Одним із шляхів вирішення є голосування раз на тиждень,також можна внести зміни в Конституцію і в Регламент ВР та дозволити голосування більшістю голосів.

«Тобто не від конституційної кількості, а від загальної кількості – така норма існує в багатьох європейських парламентах і, в принципі, це буде мати опосередкований чинник, який може впливати на дисципліну депутатів», - сказав В. Фесенко.

Таким чином, за словами експерта, депутати просто змушені будуть відвідувати ВР, адже вони розумітимуть, що якщо їх не буде, то опозиція набере більшість голосів в тому чи іншому голосуванні.

«Тобто варіанти є, і ми в будь-якому разі маємо відходити від ситуації, коли більшість депутатів «прогулює» засідання, голосують чужими картками, - від цього треба відходити. Зберігати цю ситуацію, на мій погляд, - це значить зберігати і нинішні проблеми в Парламенті, і відповідно таке негативно-критичне ставлення до Верховної Ради», - резюмував В. Фесенко, слова якого передає УНН.

Оценка материала:

5.00 / 3
За «кнопкодавство» усі ненавидять Верховну Раду - політолог 5.00 5 3
Політика / Україна
12.02.2013 1455
Еще материалы раздела «Україна»