<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2013 19:00 4458

Майдан може протриматись до середини грудня - аналітик

Очікувати другої Помаранчевої революції зараз не варто, проте роль Майдану важлива.  

Про це заявив політолог, керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.
«У народу іншого шляху висловити свою волю, окрім виборів, майдану і критики в інтернеті, немає. Але майдан – це дорогоцінний аргумент, політичний джокер українського народу. Адже влада ніколи не знає, скільки людей може вийти наступного разу», – зазначає Небоженко.

Проте, за його словами, зараз очікувати другу Помаранчеву революцію не варто.

«У 2004 році було дуже глибоке відчуття образи, несправедливості, тому що мільйони людей не знали, що з ними роблять на виборах. Зараз такого немає, тут, швидше, розчарування. Адже направду десь глибоко у свідомості ми розуміли, що Янукович – не та людина, яка приведе України до Європи. У цілому це й підтвердилось. Хоча люди дійсно повірили у європейську мрію, а Янукович грубо зруйнував її», – вважає політолог.

На його думку, майдан може протриматися до середини грудня, проте вже весною почнуться нові протести.

«Але весною почне бунтувати перша постраждала група – молодь, студенти, які би мали вільний доступ у Європу, що для молодого українця украй важливо, але тепер вони залишились заручники погано організованої політики Азарова», - зазначає Небоженко.

Водночас експерт відмічає зростання впливу опозиції.

«З учорашнього дня опозиція отримала друге дихання, їй є за що критикувати владу, є за що боротись. Адже влада показала, що не тільки не вміє професійно працювати, а й тупо обманює. Янукович, як підліток, вирішив складну проблему найпростішим способом – обманом», – зазначає Небоженко.

Проте, за його словами, «ніякий Янукович чи Азаров не зможе змінити поступальний, повільний, зигзагоподібний, суперечливий рух України до Європи».

«І Європа при всій її кризі, слабкості дуже міцно вчепилась в Україну. Тому я думаю, що через деякий час, коли закінчаться гроші Путіна в Азарова (а вони закінчаться у будь-якому випадку, бо ця команда вміє витрачати їх професійно), то через кілька місяців постане питання про нові гроші у Путіна», – зазначає Небоженко.

«Але Путін – не бездонний. Так що, швидше за все, наступного року Янукович знову почне говорити про підписання угоди про асоціацію. Але навчений гірким досвідом Євросоюз вже зачекає на зміну політичної влади в Україні», – додав він.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

4.38 / 8
Майдан може протриматись до середини грудня - аналітик 4.38 5 8
Політика / Україна
22.11.2013 19:00 4458
Еще материалы раздела «Україна»