<
НОВИНИ ДНЯ: Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ  Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2014 9953

Януковичу порадили подбати про власну безпеку

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко порадив чинному президенту Віктору Януковичу подбати про власну безпеку у зв'язку зі спробою Росії «відтягнути Україну від Європи».

«Янукович все вирішує, він несе відповідальність. Він повинен розуміти, що російська невидима присутність і конфліктність, спровокована ними, працює і проти нього особисто. Його заганяють «під Кремль». А він знає, чим це може закінчитися, бо він уже їм не потрібен. Росії важливо відтягнути Україну від Європи, а потім Янукович їм не потрібен. Тому про власну безпеку нехай подбає, я б йому порадив саме з цього боку», - сказав Гриценко.

Політик сказав, що має «внутрішню інформацію» про те, що «російські спецслужби присутні у Києві, в тому числі і на Майдані, у тому числі вони і працюють з українськими спецслужбами». «На жаль, вони присутні навіть у деяких наметах на Майдані, і ми будемо їх виявляти. Вони між собою говорять: «Це СБУ крім того, як кришувати бізнес і збирати хабарі, не здатний ні на що, тому ми будемо тут працювати», - розповів політик.

Нагадаємо, раніше Гриценко запропонував план дій.

Так, лідерам трьох опозиційних фракцій, спільно зі Штабом спротиву політик запропонував:

1) Припинити вважати (називати публічно) людей на Грушевського провокаторами. Головний провокатор загострення ситуації і конфлікту загалом – це влада.
2) Включити до Штабу спротиву командирів опору на Грушевського з метою чіткої координації спільних дій по захисту Майдану, відповідальність покласти на Андрія Парубія (іншим у Штабі вони не довіряють).
3) Посилити Автомайдан народними депутатами, на їхніх власних автомобілях.
4) На випадок загрози штурму Майдану негайно забезпечити, щоб усі опозиційні народні депутати стояли в першому ряду захисників Майдану, очі-в-очі з бійцями «Беркуту» та Внутрішніх військ. Вивести з Майдану жінок, крім лікарів і журналістів.
5) Забезпечити на імовірних напрямах штурму Майдану автомобілі зі звуковими підсилювачами для оперативного управління обороною Майдану і доведення до людей відповідних наказів під час відбиття штурму. Підготувати додатковий комплект мегафонів, на випадок знищення автомобілів. Визначити авторитетних людей, з досвідом військового керівництва, здатних управляти і брати на себе відповідальність за дії тисяч людей в умовах силового штурму Майдану (на кожен із напрямів можливого наступу).

Автомайдану Гриценко пропонує:

1) Цілодобово відслідковувати переміщення спецпідрозділів МВС, негайно інформувати Штаб спротиву про ознаки концентрації військ (сил) з агресивними намірами проти Майдану.
2) Спільно із задіяними футбольними вболівальниками, іншими активними громадянами, в тч військовими запасу та працівниками приватних охоронних структур, виявляти у місті бандитів, локалізовувати їхні злочинні насильницькі дії. Затримувати, фіксувати їх і, за наявності, їхні документи на фото (відео), супроводжувати до райвідділів міліції з фото (відео) фіксацією факту передачі та документів працівників міліції, яким бандитів передано. Інформацію про затримання бандитів негайно передавати журналістам.

Генералам і офіцерам запасу (задіяним за окремим планом) політик реклмендує:

1) Виявляти власними силами і оперативно перевіряти повідомлення, що надходять різними каналами, в тч через ЗМІ, про можливі переміщення військ і техніки, які можуть створити загрозу Майдану і життю людей. Про підтвердження чи спростування негайно інформувати Штаб спротиву і політиків, яким довіряєте, для оприлюднення від їхнього імені в пресі.
2) Цілодобово виявляти і локалізовувати провокаторів і бандитів всередині Майдану. Залучити додаткові сили в разі попередження про штурм та під час штурму Майдану.

Крім того, у зв’язку з тим, що влада неспроможна забезпечити спокій на вулицях і захист людей від насилля, більше того – влада діє спільно з бандитами і вдається до застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого вже є загиблі й поранені серед громадян, Гриценко пропонує всім, хто має легальну вогнепальну зброю, в першу чергу народним депутатам, генералам і офіцерам запасу, з досвідом війни в Афганістані та участі в миротворчих операціях, ветеранам спецназу Збройних Сил та інших силових структур, працівникам приватних охоронних структур, журналістам, усім відповідальним громадянам – в разі небезпеки стати на захист людей зі зброєю.

«Якщо влада неспроможна забезпечити громадський порядок і життя людей – це має зробити народ, свідомі й відповідальні громадяни», - зазначає полфітик.

За матеріалами Радіо Свобода

Оценка материала:

4.60 / 10
Януковичу порадили подбати про власну безпеку 4.60 5 10
Політика / Україна
24.01.2014 9953
Еще материалы раздела «Україна»