<
НОВИНИ ДНЯ: Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.03.2014 9153

НБУ почав зупиняти девальвацію гривні

Перші кроки нового керівництва Нацбанку поки що сприяють зупиненню девальвації гривні

"НБУ зобов'язаний допомагати реально працюючим банкам - держава створила ці проблеми і держава їх зобов'язане вирішити і вирішує. Вирішує цілком успішно - гривнева ліквідність йде стабільним потоком на ринок. Одночасно НБУ перекрив основні потоки виходу цієї гривні на валютний ринок і девальвація гривні зупинена", - написав у своєму Facebook керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.

Також на думку експерта банківська система працює нормально, а проблеми відчувають тільки банки, пов'язані з "сім'єю".

"Великі банки, наприклад, такі як Приватбанк і Дельта занадто великі, щоб їм дали впасти і поховати разом з собою банківську систему. Та й всім зрозуміло, що до тих пір, поки у населення є право достроково розривати депозити найбільші втрати у банків, у яких в пасивах велика частка депозитів фізосіб. Українські банки є заручниками конституційної норми з обов'язком повернути будь-який депозит фізособи за його першою вимогою", - вважаэ Найман.

За матеріалами Еспресо.TV

Оценка материала:

3.67 / 3
НБУ почав зупиняти девальвацію гривні 3.67 5 3
Бізнес / Економіка
05.03.2014 9153
Еще материалы раздела «Економіка»