<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Політика
Україна
16.12.2016 1375

Терористи - не такі й погані хлопці? Щодо заяви Надії Савченко.

"Так як ми на Майдані стояли проти влади Януковича, так хлопці з ЛНР та ДНР воюють проти влади Порошенка. І ніякі вони не терористи" – саме таку заяву зробила нардеп Надія Савченко, яку вчора виключили з фракції «Батькивщина» за переговори з бойовиками. Соцмережі відреагували досить активно.

Екатерина Золотарёва, блогер

Савченко не стесняясь сравнила Порошенко с Януковичем, а людей на майдане с террористами ОРДЛО. Шарий защищает ее в Твиттере и пытается доказать, что Надюшка не консерва, сама же Надюшка ретвит это. Захарченко и прочие ватники поют ей оды.

Мне вот интересно, что послужит доказательством далеко не проукраинской позиции Савченко для тех ее сектантов, которые проглатывают даже такие однозначные маркеры? Ну вот, скажем, минет Медведчуку в прямом эфире будет считаться таковым? Или только Путину?

Макс Колесников, блогер

Оказывается, когда Гиркин в Славянске разрезал животы Владимиру Рыбаку и студенту-киевлянину, имени которого к сожалению не помню, когда запоребрики сбрасывали со здания ментовки в Краматорске флаг Украины, когда в апреле 2014-го ростовские уроды в Донецке забивали прутьями проукранских митунгующих - это они все боролись против власти Порошенко. Пытать охранников предприятий за украинский шеврон на рабочей форме, приковывать к столбу женщину за хлеб, который она привезла на украинский блок-пост, вывозить машины с парковок торгового центра - это борьба с властью Порошенко оказывается! Когда тризуб сбрасывали с Донецкой ОГА, грабили Метро, отжимали АТБ, распиливали на металлолом заводы - это конечно удар по власти Порошенко был.

Спасибо, Надежда, что объяснила.

Віталій Чепінога, депутат

У 2010 році Янукович отримав фактично пожиттєву безконтрольну владу. Без жодних проблем і загроз...

У 2015 році у Надії Савченко був найвищий рівень довіри в країні...

Їм би вдвох книжку якусь цікаву написать. Тіпа "Як узять і все проіб#ть. Самоучітєль"...

Але ж не допишуть. Проіб#уть десь рукопісь...

Олександр Михельсон, блогер

Юлія Тимошенко колись увійде в усі підручники як політичний феномен: конґеніальна тактика політичної боротьби за цілковитої відсутності стратегії.

Ну казали ж їй не тільки не брати Надю першим нумером списку, а й узагалі не брати. Не я ж один це знаю. Але ж ні. І такі історії з Юль Володимирівною - вічно. І вічно вона буде на другому місці максимум, а на першому не буде ніколи.

Зараз купа серйозних людей мене переконує (і не тільки мене), що от теперечка точно Юля стане президентом, бо Порошенко себе дискредитував. Друзі, ну не стане. Про Порошенка ви маєте рацію, без питань. Але Юля - не стане. Не знаю, як, але вона обов'язково примудриться все профукати.

Талант є талант.

Марина Данілюк-Єрмолаєва, журналіст

Днями писала, що Юля не визнає своіх помилок, і в випадку з Савченко обійдеться якимсь софт-варіантом. Так і сталося. Надя в ефірі “Еспресо” відбілювала Захарченка з Плотницьким від тероризму і вбивств -- і її дуже тихо виключили з фракціі. Мандат не забиратимуть, бо “її люди обирали”.
А от у березні 2016 БПП мала дозвід забиванні мандатів у Фірсова та Томенка. За довгий язик. Юридично це називалося “порушення статті 81 Конституціі України” через вихід депутата зі складу фракціі.
Юля ж фактично після свого двоякого рішення отримує кілька бонусів:
-- рятує свій рейтинг від ганебних заяв
-- Надя виконала свою рекламну роботу, Надя може йти.
-- на фоні заяв Наді можна підкреслити патріотичну позицію БЮТ.

Надя ж по суті стає першим депутатом, який представляє ОРДЛО в раді і в міжнародних структурах. Першим легалізатором примирення/замирення/заціловування з терористами. Надя активно юзатиме тему бранців, єдиного мирного плану для Донбасу і того, що хрєновий мірєц -- краще будь-якої війни. Все це Надя розмазуватиме в ВР, ЗМІ, ПАРЄ, як позафракційний депутат з альтернативною думкою.

Юрий Романенко, Украинский институт будущего

Савченко могут использовать против Украины, — Найем. Мустафа демонстрирует глубочайший уровень политической мудрости!

Петро Охотін, політолог

Батьківщина виключила Надія Савченко зі своєї фракції.

Її виступ на Софійській площі, на мою думку, частиною медіа-стратегії з легітимізації виборів на Донбасі. Вона озвучує непопулярні речі та показує, що терористи - "не такі й погані хлопці".

Валерій Пекар, громадський активіст, викладач, підприємець

"ДНР/ЛНР" не терористи, вони просто воюють проти режиму Порошенка, як ми воювали проти режиму Януковича.
ІДІЛ також не терористи, хлопці просто захищають свої цінності.
Путін не агресор, він просто захищає російськомовних.
Гітлер також не був агресором, він лише хотів розширити життєвий простір німецького народу. І взагалі, він проти Сталіна воював, це все виправдовує.
Та й Сталін не людожер, він же ж просто прагнув провести індустріалізацію Радянського Союзу, а для цього потрібно було українське зерно. Та й взагалі, при Сталіні був порядок.

Відсутність моральних орієнтирів призводить до того, що злодій і трудяга, діва і повія, кілер та захисник Батьківщини виявляються однаково моральними.

Мені дуже не подобається, що у соціальних мережах обговорюють дурість одного народного депутата. Не дурість треба обговорювати, а аморальність. Бути дурним неприємно, але за це немає відповідальності, адже всяке буває: погана спадковість, важке дитинство, дерев'яні іграшки, погане оточення тощо. А от за те, щоб відрізняти добро від зла, кожна людина відповідає сама.

Карл Волох, блогер

Надюха - самый уникальный участник Майдана: она стояла "проти Януковича" со стороны Беркута

 

 

 

 

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Терористи - не такі й погані хлопці? Щодо заяви Надії Савченко. 5.00 5 1
Політика / Україна
16.12.2016 1375
Еще материалы раздела «Україна»