<
НОВИНИ ДНЯ: Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного днявсі новини дня
Бізнес
Технології
04.01.2019 984

Китайцы показали обратную сторону Луны

Китайский лунный зонд Chang'e-4 осуществил мягкую посадку на обратной стороне Луны и передал на Землю первое ее фото.

Об этом информирует гонконгская South China Morning Post.

«Мягкая посадка Chang'e-4 знаменует собой начало исторического исследования лунного региона, который никогда не исследовался», - говорится в сообщении.

Модуль, на котором находится луноход, прилунился около южного полюса естественного спутника Земли в четверг утром. Китай стал первой страной, совершившей это.

На аппарате имеется набор инструментов, предназначенных для регистрации и определения геологии региона, а также оборудование для проведения биологических экспериментов. Научные задачи Chang'e-4 включают астрономические наблюдения с использованием низкочастотного радио; геодезические исследования местности и ее формы; определение минерального состава и мелкой структуры поверхности Луны; измерение нейтронного излучения и нейтральных атомов с целью изучения окружающей среды на обратной стороне Луны, также называемой темной стороной. Кроме того, предполагается, что в аппарате в герметичном контейнере будут выращиваться овощи и цветы. Помимо китайского, на аппарате установлено оборудование, разработанное учеными из Нидерландов, Германии, Швеции и Саудовской Аравии.

Зонд был запущен с помощью ракеты-носителя Chang Zheng-3B 8 декабря и вышел на лунную орбиту спустя четыре дня. Как отмечается, до настоящего времени все аппараты отправлялись только на ближнюю сторону, поскольку там проще установить и поддерживать прямую радиосвязь с Землей.

Как пишет издание, успех миссии Chang'e-4 ознаменует завершение второго этапа Китайской программы исследования Луны, третий и завершающий этап которой предусматривает запуск возвращаемого космического корабля под названием Chang'e-5 к 2020 году.

Китай начал разрабатывать собственную программу изучения спутника Земли в 1998 году. Первый аппарат был запущен на окололунную орбиту в октябре 2007 года.

Как известно, Чанъе (Chang'e) – богиня Луны в китайской мифологии.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китайцы показали обратную сторону Луны 5.00 5 1
Бізнес / Технології
04.01.2019 984
Еще материалы раздела «Технології»
  • За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити

    Microsoft вже оголосила, що підтримка Windows 10 закінчиться 14 жовтня 2025 року. Після цього для безпечного користування операційною системою потрібно буде щороку платити.

  • Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя

    Такий прорив дає можливість вченим вивчити найбільш ранні еволюційні стадії життя.

  • ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік

    Про останні інновації та новини у сфері бізнесу, поради стосовно шляхів пошуку фінансів, про монополії, інвестиції, експорт та інші спеціалізовані теми можна прочитати на сторінках медіа про бізнес. В Україні налічуються десятки різноманітних сайтів, де журналісти відслідковують поточну ситуацію і публікують актуальні новини у даній сфері, експерти дають сотні порад, створюють рейтинги, бізнес-кейси та відео.

  • Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх

    Після року закритого тестування Bluesky дозволила реєструватися всім. Раніше соцмережа допускала нових користувачів лише за допомогою коду-запрошення, щоб гарантувати, що технологія, яка підтримує мережу, зможе впоратися з трафіком.

  • Гідролокація та підводні дрони Гідролокація та підводні дрони

    Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.