Життя та Стиль
Суспільство
Чим корисна шовковиця
Ох і кумедна ягода шовковиця. Згадайте сині пальці, губи і мови після того, як вдосталь наїсися цими соковитими і дуже солодкими ягодами.
Але, не зважаючи на це, ця ягідка гідна нашої уваги і необхідна в раціоні, а чому, ми зараз розповімо.
Сезон
Сезон шовковиця короткий, з середини червня і всього-лише кілька тижнів, вам вдасться насолодитися нею. Тому не пропустіть її на ринках, встигніть порадувати себе смачними ягодами.
Як вибрати
При покупці шовковиці зверніть увагу на те, щоб ягоди були сухими, без соку і запаху бродіння. Зберігайте ягоди в холодильнику і мийте тільки перед вживанням, інакше ви пошкодите тонку шкірку і ягода пустить сік, що скоротить її термін зберігання.
Корисні властивості
Вітамінно-мінеральний склад шовковиці просто вражає: фруктоза, глюкоза, ефірні масла, органічні кислоти, фосфор, кальцій і магній, натрій і марганець, мідь і цинк, селен і кальцій, залізо. Для чого ж це все корисно?
Ці ягоди обов'язково потрібно включати в раціон при недокрів'ї, при анемії, для поліпшення обміну речовин, при хворобах шлунково-кишкового тракту.
А ось калій просто необхідний для людей з проблемами пов'язаних з серцевою недугою, таких як: дистрофічні процеси серцевого м'яза, гіпертонія, ішемія, тахікардія, атеросклероз.
Наявність антиоксидантів, дуже до речі, для таких проблем як: погіршення зору, ослаблений імунітет і раннє старіння.
Як вживати
Звичайно, як і всі ягоди, шовковиця - відмінний інгредієнт для приготування варення і джемів. Вона чудова начинка для вареників і пирогів. З неї роблять цукати, сушать, в'ялять. А ще її використовують для приготування настоянок і лікерів. Ну, і компоти з шовковиці - просто чудові!