<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні  Золото подорожчало до рекордного рівня на тлі загибелі президента Іранувсі новини дня
Прес-релізи
Інше
11.11.2019 367

5 науково доведених способів виховати розумну дитину

Дошкільне виховання дітей - один з найбільш значущих елементів в їх інтелектуальному розвитку. На цьому етапі кордони розумових здібностей дитини визначає не стільки генетичний фактор, скільки зона найближчого розвитку.

Розвиток дитини принесе гарні плоди, якщо батьки:

  • знаходять час для спілкування;
  • створюють умови для набуття нею пізнавальних навичок;
  • живлять дитячий розум корисними знаннями;
  • заохочують притаманну дітям допитливість.

Зміст:

  1. Завдання виховання дитини.
  2. Особливості виховання дітей: 5 способів позитивно вплинути на розвиток інтелекту дитини.
  3. Найефективніша програма виховання дитини розумною - яка вона?

Завдання виховання дитини

В інтелектуальному вихованні головний напрямок - це, звичайно, розвиток розумових здібностей. У дошкільному віці потрібно приділити увагу тренуванню пам'яті, сприйняття, концентрації, уяви, мислення. Здібності - це тільки одна з граней виховання розумної дитини. Разом з нею заходи з розвитку дитячого інтелекту повинні включати:

  • пробудження пізнавального азарту, інтересу до пізнання нового;
  • розвиток навичок, необхідних у навчанні;
  • мотивацію до навчання;
  • соціалізацію, розвиток навичок комунікації;
  • прищеплення корисних інтелектуальних звичок.

На момент надходження в початкову школу дитині потрібно не просто читати, рахувати, а ще аналізувати інформацію, швидко засвоювати, думати, робити самостійний вибір, приймати рішення.

Особливості виховання дітей: 5 способів позитивно вплинути на розвиток інтелекту дитини

  1. Рухливі ігри. Краще на свіжому повітрі і в компанії однолітків. Вплив на інтелект пряме і непряме:
  • під час прогулянки клітини мозку отримують достатньо кисню, активізується розумова робота;
  • спілкування, ігри з друзями - ідеальне середовище для розвитку соціального інтелекту.
  1. Відеоігри. Ви здивуєтеся, але навіть НЕ розвиваючі ігри приносять користь для дитячого розуму. Вони ставлять перед гравцем безліч завдань, що вимагають застосування логіки, швидкого і, що важливо, самостійного прийняття рішень.
  2. Музика. Американські вчені провели експеримент і виявили, що уроки музики впливають на успіхи школяра з усіх шкільних дисциплін. Вони тренують увагу, пам'ять, розвивають емоційний інтелект.
  3. Здоровий сон. Ви навіть не уявляєте, як один тільки цей фактор впливає на дитячу увагу, здатність концентруватися. Якщо порушення режиму, дефіцит сну стає системою, то сповільнюються розумові процеси, страждає успішність і здоров'я дитини.
  4. Правильна мотивація. Наявність здібностей не гарантує успіх. Щоб отримати потрібний результат, учневі потрібно постаратися, витратити час, сили, подолати труднощі. Похвала за результат мотивує дитину вчитися.

Найефективніша програма виховання дитини розумною - яка вона?

fdfeebdae3a459a8fd6d20db8f3ed91c

Інтелект розвивається не тільки вихованням, а й регулярними розумовими заняттями. Це можуть бути розвиваючі курси для дітей, ігри для інтелекту, завдання на логіку і мислення.

В Україні є особлива методика виховання розумних дітей. Це ментальний рахунок. Школа ментальної арифметики Соробан® допомагає стати розумними і талановитими дітям 5-11 років. Чим приваблює програма курсів Соробан батьків?

  • Наявністю навчальної онлайн-програми авторської розробки, яка дозволяє кожному учневі займатися в індивідуальному темпі.
  • Результатами - користь навчання видна вже після перших уроків ментального рахування. Учні швидко засвоюють матеріал, успішно застосовують отримані знання і досвід в навчанні.
  • Високим рівнем підтримки - відмінне матеріальне забезпечення, консультації та допомогу педагога на всіх етапах навчання.

Для дітей же уроки ментальної арифметики - це цікаве розвиваюче середовище, де можна зустріти нових друзів, придбати здібності і здивувати ними своїх шкільних вчителів. І в той же час - це системна розумова робота, яка розвиває мозок, що забезпечує розвиток розумових функцій. Метод ментального рахунку Соробан® ефективний в розвитку пам'яті, логіко-аналітичного та просторово-образного мислення. Він виховує розум, одночасно розвиває навчальні здібності і мотивує - дає все, що потрібно для успішного навчання.

Оценка материала:

5.00 / 1
5 науково доведених способів виховати розумну дитину 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
11.11.2019 367
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 326
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 291
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 367
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 318
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 326