<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
23.03.2010 17:57 10196

Український фотограф Максим Горбацький здобув перемогу в категорії «Спорт»

Сьогодні український фотограф Максим Горбацький оголошений переможцем конкурсу Sony World Photography Awards 2010 серед любителів у категорії «Спорт»..  На конкурс серед аматорів було подано 43 745 робіт з 144 країн.  Максим – один з дев’яти переможців за окремими категоріями, представлених сьогодні.  

Фотографія під назвою «Стрибок. Остання спроба.» буде показана в рамках фестивалю World Photography Festival ­­­– п’ятиденному святі мистецтва фотографії, що пройде в Каннах з 22 до 27 квітня.  Також ця робота буде демонструватися на виставках в рамках світового турне Sony World Photography Awards у 2010 і 2011 рр.

 

Максим Горбацький живе у Кривому Розі та є студентом Криворізького технічного університету.  Він цікавився фотографією з дитинства, однак не навчався цьому мистецтву до вступу до університету. Здебільшого від цікавиться спортивною, репортажною та вуличною зйомкою.

 

Максим розповідає про власну фотографію: “Знімок був зроблений у Ялті на Чемпіонаті України з легкої атлетики під час останньої спроби в стрибках у довжину. Це був останній шанс стати переможцем у змаганні, і спортсмен докладав максимум зусиль на межі власних можливостей. Атмосфера була напруженою!”

 

Maksym-Gorbatskyi---Ukraine

 

Вісім інших переможців за аматорськими категоріями наступні:

 

  • Архітектура - Marianna Marcantonini, Італія
  • Концептуальне і сконструйоване - Jake Lowe, Австралія
  • Документальна фотографія - Fredrik Jalhed, Швеція
  • Мода - Alex Chebotar, Росія
  • Ландшафт - Hayri Kodal, Туреччина
  • Музика - Vitali Seitz, Німеччина
  • Природознавство - Alex Goh, Малайзія
  • Портрет - Richard Broken, Нідерланди

 

Переможці були визначені Почесним журі, до складу якого входять всесвітньовідомі фотографи, куратори, представники провідних світових фотоагенцій, серед робіт, попередньо відібраних інспекторами iStockphoto.

 

Келлі Томпсон (Kelly Thompson), виконавчий директор iStockphoto, зазначає: "Вже другий рік ми допомагаємо у відборі серед любителів, і ми продовжуємо насолоджуватися креативністю та майстерністю цих майбутніх зірок.”

 

Фотограф-любитель року буде обраний серед дев’яти переможців у кожній з категорій та оголошений на церемонії нагородження та гала-вечорі Sony World Photography Awards 22 квітня.   Він отримає грошовий приз розміром $5000, а також фотообладнання від Sony.

 

Переможці 2010 р. за професійними категоріями, а також фотограф року – володар премії L’Iris D’Or – також будуть оголошені в Каннах 22 квітня.

 

Церемонія нагородження пройде в театрі Grand Lumier в канському Палаці фестивалів. Квитки доступні для публіки на www.worldphotographyawards.org/festival

 

Астрід Мергет (Astrid Merget), креативний директор World Photography Organisation сказала: “Щороку якість аматорських фотографій вражає нас та членів журі ще більше, демонструючи, що межа між фотолюбителем та професійним фотографом дуже часто є розмитою.  Ми насправді пишаємося тим, що отримали такі фантастичні конкурсні роботи.”

 

Йошиюкі Нагамі (Yoshiyuki Nogami), віце-президент Sony Europe за категоріями фото- та відеопродукції, зазначив: “Коли цифрова технологія потрапляє в потрібні руки, вона здатна викликати глибоку емоційну реакцію, що не має собі рівних. Цьогорічні роботи, подані на конкурс за любительськими категоріями, ще раз відкрили дивовижний потенціал нових талантів, яких ми маємо честь навчати та підтримувати.”

 

Всі роботи переможців та номінантів можна переглянути на сайті www.worldphotographyawards.org

Оценка материала:

3.20 / 5
Український фотограф Максим Горбацький здобув перемогу в категорії «Спорт» 3.20 5 5
Прес-релізи / Інше
23.03.2010 17:57 10196
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 303
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310