<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Економіка
18.01.2021 481

Шмигаль впевнений, що з МВФ домовляться щодо тарифів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль впевнений в успіху цих переговорів з МВФ щодо держрегулювання на газовому ринку.

Про це заявив глава уряду в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, опублікованому в понеділок, 18 січня.

"Звичайно, вони будуть очікувати виходу кінцевого документа, щоб переконатися, що ми дійсно повертаємося до тарифного регулювання. Я впевнений, що місія МВФ завершить свою роботу в Україні, і ми будемо рухатися з ними далі так, як і планували", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що обмеження ціни на газ вводиться на два місяці у зв'язку з існуючими перекосами на ринку, але не є поверненням до режиму спец зобов'язань, від якого Україна відмовилася в рамках програми співпраці з МВФ stand by.

Також з Фондом обговорюється перехід від місячного контракту на поставку газу до річного, як контрактом за замовчуванням, оскільки побутові споживачі звикли до фіксованого тарифу.

"Ці аргументи також сприйняті Фондом. З ними також спілкувався Нафтогаз і запевнив, що ні покладання спеціальних обов'язків не відбувається, і неринкових механізмів ми не використовуємо. Тому вважаю наше співробітництво абсолютно конструктивним", - вважає прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль впевнений, що з МВФ домовляться щодо тарифів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.01.2021 481
Еще материалы раздела «Економіка»