<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.01.2021 686

Україна хоче змінити формат співпраці з МВФ, - Марченко

Міністерство фінансів України хоче змінити формат співпраці з Міжнародним валютним фондом. Пряме фінансування держбюджету повинно припинитися з 2023 року.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв’ю австрійському виданню Der Standard, переклад якого оприлюднений на сайті Мінфіну.

Як зазначив Марченко, на даний момент МВФ надає гроші безпосередньо в бюджет для фінансування дефіциту.

"Ми хочемо, щоб МВФ виділяв гроші на резерви Національного банку, або лише надавав технічну допомогу, тобто гарантії, що гроші будуть доступні у випадку надзвичайної ситуації. Пряме фінансування держбюджету має припинитися до 2023 року, аби ми могли позичати гроші на ринкових умовах і знову ставати незалежними відносно своїх запозичень", - сказав він.

За його словами, на поточному етапі розвитку країна потребує допомоги МВФ.

"І ми робимо все можливе, щоб продовжувати співпрацю та виконувати умови програми. Ми все ще залежатимемо від хороших новин від МВФ у 2021 році, аби продовжувати співпрацювати з ЄС та Світовим банком та позичати гроші на ринку капіталу за прийнятними процентними ставками. Але ми хочемо змінити формат співпраці, - повідомив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна хоче змінити формат співпраці з МВФ, - Марченко 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.01.2021 686
Еще материалы раздела «Економіка»