<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порціївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.01.2021 845

5 продуктів, які охороняють вас від старіння

Західні вчені дослідили безліч продуктів і назвали п'ять найбільш корисних з тих, що доступні кожному з нас.

Спеціалісти запевняють, якщо вживати ці продукти частіше, то це допоможе зберегти тонус, ясність розуму та молодість.

Яблуко

Регулярне вживання яблук, за даними вчених, дає омолоджуючий ефект. Справа в тому, що антиоксидантні речовини флавоноїди і поліфеноли, які містяться в цих фруктах, здатні гальмувати активність окисних процесів в організмі людини.

Крім того, ці сполуки сприяють поліпшенню роботи серця настільки, що регулярне вживання яблук може вважатися ефективною профілактикою хвороб серцево-судинної системи. Також яблука покращують травлення, роботу підшлункової залози і печінки, сприяючи своєчасному виведенню з організму всього зайвого і збереженню нормального балансу мікрофлори в кишечнику - це в свою чергу позитивно відбивається на зовнішності, колір обличчя і гладкості шкіри.

Буряк

До омолодження організму призводить як вживання буряка, так і вживання бурякового соку. Буряк підвищує витривалість організму завдяки вмісту фолієвої кислоти, яка сприяє створенню нових клітин. Також буряк стимулює роботу головного мозку і захищає від розвитку вікових дегенеративних процесів.

Буряк називають овочем краси - він нормалізує артеріальний тиск, покращує настрій, очищає нирки і печінку, позитивно впливає на перистальтику кишечника і обмін речовин, знижує рівень цукру в крові, стимулює ріст волосся і нігтів.

Желатин

Тим, хто хоче довго виглядати моложаво, буде дуже корисно вживати страви з желатином, який багатий «білком молодості» колагеном. Завдяки желатину поліпшується стан шкіри, зв'язок, волосся і нігтів, м'язової тканини.

Амінокислоти, що містяться в складі желатину, є джерелом енергії для організму, зміцнюють серцевий м'яз, благотворно впливають на розумову діяльність.

Полуниця

Четверте місце в списку продуктів молодості займає полуниця. Дослідження британських вчених з показали, що при регулярному вживанні полуниці в організмі людини активізується білок Nrf2, який збільшує вміст в крові антиоксидантів і знижує рівень ліпідів і холестерину. Стигла полуниця містить багато міді, яка стимулює вироблення колагену в шкірі.

Також в полуниці міститься дуже багато фруктових кислот, особливо саліцилової і яблучної, які прискорюють оновлення клітин шкіри і володіють протизапальним ефектом.

Маслини

Продуктом проти старіння є і маслини. Їх плоди очищають організм від токсинів, допомагають виводити солі важких металів. Дуже корисні маслини літнім людям: кальцій, який міститься в їх складі, благотворно впливає на кісткову тканину.

Різні жирні кислоти маслин (олеїнова, стеаринова, пальмітинова) знижують рівень холестерину в крові, сприяючи очищенню судин.

Оценка материала:

5.00 / 1
5 продуктів, які охороняють вас від старіння 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.01.2021 845
Еще материалы раздела «Суспільство»