<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
29.01.2021 676

В Україні поліпшиться мобільний зв'язок і інтернет

В Україні збільшили норми випромінювання, це дозволить поліпшити якість мобільного зв'язку та швидкісного інтернету. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової інформації.

Указом МОЗ підвищений гранично допустимий рівень електромагнітного поля для радіотехнічного обладнання, що працює в діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких і надзвичайно високих частот, з 10 до 100 мкВт/см2, повідомляє ЛІГА.net.

"Підвищені норми дозволять збільшити потужність існуючих станцій, що в свою чергу покращить рівень сигналу на території, де вже є покриття, або збільшить радіус дії базових станцій, тобто розширить покриття", – відзначають в Мінцифри.

Очікується, що підвищення норм дозволить додати на існуючих локаціях нові діапазони, що підвищить якість зв'язку і дозволить застосовувати нові технології.

Мінцифри, посилаючись на власне дослідження, заявляє, що випромінювання базових станцій є безпечним для здоров'я. При цьому в міністерстві вважають, що нові норми все ще набагато жорсткіше, ніж в більшості країні Європи чи Америки.

"Мета Мінцифри до 2024 року – забезпечити доступ до широкосмугового інтернету 95% населення. Доступний інтернет для нас важливий, оскільки завдяки йому Мінцифри зможе впроваджувати цифрову трансформацію України, створювати зручні послуги", – зазначили у відомстві.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні поліпшиться мобільний зв'язок і інтернет 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.01.2021 676
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»