<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заявувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2021 456

У Британії на людях протестують комбінацію двох COVID-вакцин

Британські вчені почали дослідження імунних відповідей при поєднанні доз вакцин проти COVID-19 виробництва компаній Pfizer і AstraZeneca.

Про це повідомляє Reuters.

"Британські вчені, які брали участь у дослідженні, заявили, що дані про вакцинацію людей двома різними типами вакцини проти коронавірусу можуть допомогти зрозуміти, чи можна проводити вакцинацію з більшою гнучкістю по всьому світу", - пояснюють британські дослідники.

Очікується, що перші дані про імунні відповіді будуть отримані приблизно в червні.

В ході дослідження будуть вивчені імунні відповіді на первинну дозу вакцини Pfizer з наступною ревакцинацією AstraZeneca і навпаки, з інтервалами 4 і 12 тижнів.

Зазначається, що і вакцину мРНК, розроблену Pfizer і Biontech, і вірусну векторну вакцину проти аденовірусу, розроблену Оксфордським університетом і AstraZeneca, на сьогодні застосовують у Британії з 12-тижневою перервою між двома дозами однієї і тієї ж вакцини.

Очікується, що в дослідженні візьмуть участь більше вакцин різних виробників, щойно їх затвердять регулятори.

Як пише агентство, набір учасників для експерименту почнеться в четвер. Очікується, що в ньому візьмуть участь понад 800 добровольців. Випробування направлене на людей старше 50 років, які можуть бути схильні до вищого ризику, ніж молоді люди, і ще не були вакциновані.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Британії на людях протестують комбінацію двох COVID-вакцин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2021 456
Еще материалы раздела «Суспільство»