НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.02.2021 3227

Рівень світового океану піднімається швидше за найгірші прогнози

За даними нових досліджень, аби уникнути зростання рівня світового океану, викиди вуглецю треба зменшити ще суттєвіше, ніж передбачалося раніше.

Як повідомляє Bloomberg, зміна клімату спричиняє більш швидке зростання рівня води в океанах, ніж раніше передбачали навіть найбільш песимістичні прогнози вчених. В останніх дослідженнях з цього приводу вказується, що така ситуація впливає на дві п'ятих населення Землі, які проживають поблизу узбережжя в усьому світі.

Застраховане на трильйони доларів майно опиняється під загрозою повеней та припливів.

Дані вчених вказують на те, що країнам доведеться обмежувати викиди парникових газів навіть більше, ніж очікувалося, щоб стримати зростання рівня води. Дослідники наголошують: до кінця століття підйом світового океану на півметра може очікуватися, якщо температура підніметься максимум на 0,5 градуса Цельсія. Проте вода може піднятися більш ніж на один метр, якщо стане тепліше на 2 градуси, і це ймовірно станеться за нинішніх умов, якщо не зміниться кліматична політика людства.

Геофізик з Університету Копенгагена Аслак Грінстед наголошує - потрібно скоротити викиди на ще 200 мільярдів метричних тонн вуглецю до вже запланованих скорочень, і лише це допоможе світу залишатися в межах попередніх прогнозів.

Невтішні висновки вчених базуються на інформації, згыдно якої за останній місяць підвищення температури розтопило 28 трильйонів тонн льоду.

Грінстед додав, що його команда зараз підтримує зв’язок з Міжурядовою групою експертів з питань змін клімату і обговорює майбутнє включення результатів останніх досліджень у звіт МГЕЗК наступного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рівень світового океану піднімається швидше за найгірші прогнози 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.02.2021 3227
Еще материалы раздела «Суспільство»