НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.02.2021 563

У Мінфіні впевнені в стабільному курсі гривні

Резервів Національного банку достатньо, аби утримати курс гривні, тому українцям не варто звертати увагу на незначні коливання курсу, оскільки підстав для погіршення курсової динаміки немає.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю УНІАН.

«Рекомендую не звертати увагу на незначні коливання курсу. Є усі підстави, аби він був стабільним. Резервів Національного банку достатньо, аби утримати курс. Підстав для погіршення курсової динаміки не бачу»,- сказав Марченко.

Зміцнення гривні наприкінці зими, запевнив міністр, є типовим сезонним зміцненням гривні. Перед посівною кампанією, пояснив Марченко, зазвичай обмінюють валюту для закупівлі палива, добрив, насіння. Він нагадав, що лише два тижні тому був інший тренд і запевнив, що курс гривні залишиться стабільним.

«Так само стабільним він був і торік, незважаючи на кризу. Спостерігалась спекулятивна атака в березні, перед запровадженням карантину, але то було тимчасове явище», - сказав Марченко.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінфіні впевнені в стабільному курсі гривні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
11.02.2021 563
Еще материалы раздела «Економіка»