<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2021 1320

На Херсонщині в дитячих садочках нема чим годувати дітей, заклади працюють по пів дня

В Олешках на Херсонщині не провели тендерів на закупівлю продуктів харчування. Тепер у садочках нема чим нагодувати дітей. Батьки невдоволені, а у мерії твердять – усе за законом.

Садочки в Олешках працюють з восьмої ранку до дванадцятої години. Приймають дітей за умови, що ті поснідали удома. З собою ані бутербродів, ані печива. Годувати дітей у дошкільних закладах будь-чим не можна.

Садочки майже порожні. Багатьом батькам просто невигідно приводити дітей на 4 години, тож змушені шукати інші варіанти. Про те, що у садочках більше не годуватимуть, батьків попередили лише за тиждень.

У мерії запевняють: роблять усе, аби відновити харчування в садках. Але поки не можуть провести тендери. На кожен продукт має бути свій постачальник.

«Була такая думка наблизити цей термін початку харчування, але зрозумійте, приготувати той самий борщ не можна без м’яса, картоплі – є певні вимоги. Тобто, намагаючись почати харчування, тут же Держпродспоживслужба матиме свої обґрунтовані претензії», – пояснює перший заступник Олешківського міського голови Тетяна Гаселенко в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Останній тендер – 22 лютого. Якщо його результатів ніхто не оскаржить, то вже п’ять днів потому садочки повноцінно працюватимуть. Але є й інший сценарій. Після тендера учасник, який програв, може подати апеляцію, і тоді конкурс оголосять знову. Тож, коли дійсно почнуть годувати дітлахів у садочках, ніхто достеменно не знає.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Херсонщині в дитячих садочках нема чим годувати дітей, заклади працюють по пів дня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2021 1320
Еще материалы раздела «Суспільство»