НОВИНИ ДНЯ: "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
22.02.2021 495

Зміна постачальника газу допомагає економити. Як це зробити і на що звертати увагу?

Україна перейшла до конкурентного ринку блакитного палива – споживачі можуть вибирати собі постачальників газу. Понад 50 газзбутів по всій країні змагаються за увагу клієнтів, пропонують різні ціни, приваблюють додатковими умовами, акціями та онлайн-сервісом.

Дізнатися і порівняти пропозиції постачальників газу можна на їхніх сайтах. Там само можна подати і заявку на під'єднання. До неї потрібно прикласти скан-копії документів. Ось список:

паспорт;

ідентифікаційний код (ІПН);

документи на житло;

платіжки від попереднього постачальника.

Постачання палива від нової компанії має розпочатися максимум через три тижні.

І, звичайно, все це можна зробити наживо – в офісах компаній.

«Усі спори, оформлення документів і все інше, що стосується попереднього постачальника, бере на себе новий. Борги не є перешкодою для зміни постачальника», – підказує експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

За пів року постачальників змінили тільки 3% споживачів. А тепер, коли ціна газу для населення фіксована, охочих стало ще менше.

Проте звертати увагу тільки на прайс – це велика помилка, кажуть експерти. Важливо також переконатися, наскільки зручно подавати заявку, оплачувати рахунки... Тобто перевірити загальну якість сервісу.

«Досить поширеною є світова практика постачання електроенергії та газу від одного постачальника. Це зручно як під час під'єднання, так і в подальшому обслуговуванні. Це додаткові сервіси та економія часу”, – розповідає директор з продажу та обслуговування клієнтів енергопостачальника YASNO Євген Бушма в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Ще один плюс такого варіанту – загальний для обох послуг онлайн-кабінет. У ньому відразу видно рахунку і за електричну енергію, і за газ. А для оплати за цими рахунками навіть не потрібно виходити з дому.

Вибирати і змінювати постачальника можна скільки завгодно раз. Тобто 15 млн українських споживачів перестали бути заручниками контор, які могли встановлювати захмарні ціни або забувати про заявки і прохання клієнтів.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Зміна постачальника газу допомагає економити. Як це зробити і на що звертати увагу? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
22.02.2021 495
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»