<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
23.02.2021 646

Війна на Донбассі: 14 обстрілів, двоє бійців загинули, троє - поранені

Минулої доби, 22 лютого, на Донбасі зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. Один український військовий загинув, ще двоє - зазнали поранень. Від початку цієї доби – три обстріли, один загиблий військовий та ще один поранений.

Як повідомляє пресслужба штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Авдіївка збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один воїн – отримав осколкові поранення.

Крім того, неподалік Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку ворог здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій за допомогою ПОМ-2, використавши при цьому близько двох десятків мін.

В передмісті Мар’їнки противник відкривав неприцільний вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а біля Первомайського – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного. Внаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.

За даними штабу, від початку доби 23 лютого зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Зайцеве, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн – отримав осколкові поранення.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Красногорівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а в передмісті Авдіївки – зі станкових протитанкових гранатометів.

На обстріли противника українські воїни давали вогонь у відповідь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна на Донбассі: 14 обстрілів, двоє бійців загинули, троє - поранені 5.00 5 1
Політика / Україна
23.02.2021 646
Еще материалы раздела «Україна»