<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.02.2021 798

Нацбанк назвав умови чергового траншу МВФ

  Для досягнення домовленостей з МВФ Україні необхідно вирішити деякі проблемні питання у фіскальній, енергетичній і антикорупційній сферах. Про це заявив глава Нацбанку Кирило Шевченко на зустрічі з послами країн G7.

Про це повідомляє прес-служба регулятора у вівторок, 23 лютого.
Під час роботи місії представники України спільно з МВФ визначили подальші конкретні кроки, "які стануть сигналом нашої відданості у продовженні співпраці".
"Що стосується частини програми в рамках відповідальності НБУ, то в нас немає непорозумінь з експертами Фонду", - додав Шевченко.
На зустрічі сторони обговорили перспективи продовження співпраці з МВФ, створення спеціалізованого фінансового суду, зниження частки непрацюючих кредитів, приватизацію державних банків, а також приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
У свою чергу, Шевченко підкреслив, що НБУ виступає за продовження переговорів між ЄБРР і Ощадбанком. Для того, щоб відбулося входження іноземного інвестора в капітал Ощадбанку, банк повинен приєднатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Для цього підготовлено відповідний проект закону. Це, а також реструктуризація боргу Фонду гарантування перед Мінфіном дозволить збільшити гарантовану суму відшкодування вкладникам.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк назвав умови чергового траншу МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.02.2021 798
Еще материалы раздела «Економіка»