<
НОВИНИ ДНЯ: Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.02.2021 607

Україна отримає лише один транш МВФ - Fitch

Україна отримає лише один транш МВФ у 2021 році, вважають у рейтинговому агентстві Fitch Ratings.

Про це йдеться в повідомленні агентства в суботу, 27 лютого.

При цьому Fitch прогнозує більший обсяг випуску Україною єврооблігацій, ніж запланований на 1,4 млрд доларів.

Агентство зазначає, що завершення першого перегляду програми Stand-by пов'язане зі значним ризиком. Зокрема, буде проблематично схвалення парламентом законодавства про боротьбу з корупцією і судовою реформою.

"Ми бачимо дещо менший ризик реалізації іншої важливої нової вимоги SBA, яка стосується скасування грудневого тимчасового обмеження цін на газ", - йдеться в повідомленні.

У Fitch вважають, що більший політичний стимул для виконання умов МВФ з'явиться в другій половині 2021 року. Це буде пов'язано з необхідністю виплати 2,2 млрд доларів у вересні і різким збільшенням потреби у фінансуванні бюджету ближче до кінця року.

"Кошти уряду в розмірі 3 млрд доларів (1,8 млрд доларів в іноземній валюті), більш легкий графік погашення протягом наступних шести місяців і доступна внутрішня ліквідність забезпечують деякий простір для фінансування", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримає лише один транш МВФ - Fitch 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.02.2021 607
Еще материалы раздела «Економіка»