НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2021 403

Війна на Донбасі: сім обстрілів, загинув боєць ЗСУ

Протягом 28 лютого в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, унаслідок чого загинув український захисник.

Як повідомляє штаб ООС, неподалік населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн.

В районі населених пунктів Широкине та Водяне, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, на цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ. Також, поблизу Верхньоторецька окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів. Українські воїни відкривали вогонь у відповідь на обстріли противника.

Основною метою дій ЗФ ОРДЛО залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ.

Станом на 7 годину ранку 1 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Павлополя збройні формування РФ вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів. На такі дії противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна на Донбасі: сім обстрілів, загинув боєць ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
01.03.2021 403
Еще материалы раздела «Україна»