<
НОВИНИ ДНЯ: Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: переліквсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
05.03.2021 804

Ексклюзив ток-шоу «Говорить Україна»: відео знущань з дітей стоматологом виявилося справжнім

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим на телеканалі «Україна» експерт довів, що відео зроблене в стоматології в Рівненській області, не змонтоване, а значить, діти дійсно піддавалися насильству з боку одного з лікарів.

4-річних Уляну і Максима відвели лікувати зубки ще влітку і тільки зараз, через півроку, їхні батьки з новин дізналися, що з дітей знущалися. Шокуюче відео було оприлюднено після того, як мама ще однієї маленької пацієнтки після стоматолога знайшла на тілі дитини синці, а дівчинка назвала лікаря «дияволом».

«Лікар Інна сказала, що добре знає свою справу і буде краще, якщо я залишуся за дверима кабінету. Моя дочка добровільно пішла з медиком. Лікар попередила, що буде використана місцева анестезія, але навіть не запитала, чи є у моєї дитини алергічна реакція на якісь медикаменти. Коли моїй дочці видалили зуб, дочка вийшла мовчазною і заплаканою. Я помітила на шиї доньки свіжі синці і садна. Відразу покликала медперсонал. Стоматолог, подивившись на шию, сказала не хвилюватися, але пояснити травму не змогла. Лікар поспішала, а я була в тому стані, що хотіла швидше відвести дитину додому. Пізніше цілий день дитина не вимовила ані слова, дочка була засмученою, і тільки пізно ввечері сказала: «Це не жінка, це диявол». Я почала її розпитувати, і вона зізналася, що її щипали за щоки, руки, стискали шию і силою відтягували нижню щелепу», - розповіла мама дитини і додала, що у дочки були синці на плечах обох рук, немов її утримували силою.

Жінка сфотографувала синці на тілі дитини і виклала на спеціалізований медичний ресурс. Незабаром стався ще один інцидент за участю іншої дитини і того ж лікаря. Дівчинці занесли інфекцію в губу і мати дитини звернулася у поліцію. До неї приєдналися батьки інших постраждалих дітей, і справа набула широкого розголосу.

Незважаючи на те, що в Україні заборонена відеозйомка в кабінетах лікарів, в скандальній лікарні вона велася. Власниця клинки, де був зафіксований факт побиття дітей, зв'язалася із активістами, і розповіла, що у неї є відео, яке підтверджує насильство над пацієнтами. Власниця клініки запевнила, що звільнила лікаря і його асистента, як тільки дізналася правду. За словами власниці медичного закладу, звільнений лікар працювала в клініці близько 4 років, і проблем не виникало. Але з часом, коли вона почала вести блог і рекламувати себе в Мережі, її характер змінився, як і ставлення до дітей.

Після звільнення лікар Інна, яку підозрюють у побитті дітей, продовжила практикувати в іншій лікарні. Журналісти «Говорить Україна» спробували записатися до неї на прийом, але їм відмовили на підставі їхньої журналістської діяльності. У студії ток-шоу ведучий Олексій Суханов зателефонував до стоматолога Інни, з проханням прокоментувати те, що трапилося, але вона відмовилася говорити.

Не дивлячись на фото побитих дітей, є ті, хто не вірить у провину стоматолога, і заявляють, що відео з кабінету змонтоване. Журналісти надали відео незалежного експерта.

«Відео з камери спостереження не містить монтажу, знято з одного кадру і точки. Відео є оригінальним», - заявив фахівець на каналі «Україна».

Власниця клініки теж підтвердила, що відео справжнє.

По слідах події було розпочато кримінальне провадження, і судмедекспертиза дасть кваліфікацію діям лікаря.

«У батьків є право бути зі своєю дитиною завжди і всюди, крім операційної у стаціонарі, і обов'язково будь-який похід до лікаря повинен закінчуватися випискою, в якому стані дитина поступила, в якому ви її забираєте. І, якщо щось підозріле сталося, об'єднуйтеся з іншими потерпілими, тоді буде легше довести свою правоту», - поділилася порадою експерт-кримінолог Анна Маляр на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексклюзив ток-шоу «Говорить Україна»: відео знущань з дітей стоматологом виявилося справжнім 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
05.03.2021 804
Еще материалы раздела «Афіша»