<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2021 776

Підписантів "Харківських угод" перевірять на держзраду

Служба безпеки та оборони України має вивчити обставини ратифікації "Харківських угод" та перевірити усіх 236 депутатів, які їх підтримали.

Про це під час брифінгу після засідання РНБО повідомив секретар відомства Олександр Данілов.

«Харківські угоди» ратифікували через 4 дні після підписання. СБУ може порушити справу за статтею «державна зрада». Голосувало багато цікавих персонажів, які продовжують залишатися в політиці», — заявив Данілов.

Він згадав ім'я тодішнього спікера ВР Володимира Литвина.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмітрій Медвєдєв у Харкові підписали угоду щодо продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі.

В обмін на цю угоду Україна домоглася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше, ніж на 100 дол за тисячу кубометрів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підписантів "Харківських угод" перевірять на держзраду 5.00 5 1
Політика / Україна
11.03.2021 776
Еще материалы раздела «Україна»