<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
12.03.2021 823

«Головна тема»: Ексклюзив з Індії – що зараз з організмами перших вакцинованих?

В суботу, 13 березня, в суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» проведуть ексклюзивний ковід-експеримент за участі перших у світі вакцинованих Covishield, та з’ясують, як організм реагує на цю вакцину і який імунітет з’являється після щеплення.

Хіра, Річа та Сваті – лікарки з Індії. Вони першими у світі щепилися від коронавірусу індійською вакциною Covishield ще задовго до того, як вона потрапила до України. Але жодна з них поки не знає, чи спрацювало щеплення. Тож «Головна тема» запропонувала лікаркам унікальне міжнародне дослідження! Спеціально для проєкту Хіра, Річа та Сваті здадуть кров на антитіла до ковіду, аби перевірити, чи виробився у них імунітет до вірусу після щеплення і наскільки він міцний. У програмі покажуть, як усі три перенесли щеплення і які мали побічні ефекти.

А ще у новому випуску протестують українця, який одним із перших переніс коронавірус в Україні, і з’ясують, скільки тримається імунітет до ковіду в тих, хто ним перехворів та чи мають антитіла до вірусу люди, що перенесли його легко, важко, безсимптомно та навіть двічі.

Окрім того, команда проєкту разом зі Всеукраїнською екологічною лігою вперше за 14 років організувала наймасштабнішу експертизу на українському телебаченні і перевірила якість водопровідної води у всіх регіонах України. За воду якої якості ми платимо насправді, чи безпечно її пити і які методи допоможуть її очистити – покаже головна перевірка року!

Також журналісти програми вирушили у провокаційний рейд десятьма стоматологічними клініками і порахували, скільки заробляють стоматологи на наших пломбах та звідки різниця у тисячі гривень за однакові матеріали! У випуску розкажуть, як зрозуміти, що вам пропонують перепломбувати здорові зуби і самостійно перевірити, що встановлюють саме те, за що платите.

Та, щоб з’ясувати, з чого роблять коньячний концентрат і чи справді він не поступається за якістю і смаком дорогому п’ятизірковому коньяку, «Головна тема» віддала його на лабораторну експертизу, а також влаштувала справжнє шпигунське переслідування і за допомогою джипіес трекера відстежила, де насправді розливають коньяк та в чому секрет його дешевизни.

Ще один соціальний експеримент проєкту покаже, кому та як українці готові допомогти на вулиці. Глядачі дізнаються, як правильно вчинити та куди звертатись, коли здається, що комусь стало зле, та чому не можна давати воду незнайомій людині на вулиці.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Головна тема»: Ексклюзив з Індії – що зараз з організмами перших вакцинованих? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
12.03.2021 823
Еще материалы раздела «Афіша»