<
НОВИНИ ДНЯ: Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великденьвсі новини дня
12.03.2021 653

В Україні спиртзавод продали за рекордну ціну

Фонд держмайна продав на онлайн-аукціоні Мишковицький спиртзавод у Тернопільській області за ціною, у 25 разів дорожчу за стартову.

Про це повідомляється на сайті відомства в п'ятницю, 12 березня.

"За право власності на актив на відкритих торгах змагалися вісім учасників, які збільшили ціну зі стартових 7,2 млн грн до 181 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Переможцем аукціону стала компанія Енерджі Солюшинз Україна. Вона останнім кроком торгів підняла ціну відразу з 85 млн до 181 млн гривень, уточнює ЛІГА.Бізнес. Компанія зареєстрована в Чернігівській області. У Держреєстрі юросіб її бенефіціарним власником вказаний Сурген Геворкян.

Мишковицький спиртзавод вже виставлявся на аукціон 28 грудня 2020 року. Тоді переможцем торгів стала компанія Золотники-Агро із пропозицією в 12,8 млн гривень. Але компанія не провела оплату - і результати аукціону були анульовані.

На сьогоднішній день актуальна ціна продажу Мишковецького спиртзаводу є найвищою, заплаченою інвесторами на аукціонах за спиртові активи Укрспирту.

Колишній рекорд був зафіксований під час продажу Вишняківського спиртзаводу в Полтавській області. Компанія РесурсПромЗахід повинна була заплатити 234 млн гривень, але пізніше відмовилася проводити оплату. Результати аукціону були визнані недійсними. А при повторному аукціоні Вишняківський спиртзавод був проданий за 101 млн гривень.

Всього Фонд держмайна планує продати 41 спиртзавод і 37 об'єктів державного концерну Укрспирт.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні спиртзавод продали за рекордну ціну 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.03.2021 653
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»