НОВИНИ ДНЯ: Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.03.2021 453

Міністр пояснив зростання цін попитом на українські продукти у світі

Міністр економіки Ігор Петрашко заявляє, що ціни зростають через підвищений попит на українську продукцію у світі, повідомляється на сайті уряду в п'ятницю, 19 березня.

"Мінекономіки констатує зростання світового попиту на продукцію українського виробництва і як результат - ціновий тиск. Для збереження цінової стабільності на соціально значимі товари міністерство веде моніторинг цін на продукти і веде постійний діалог з ритейлерами і виробниками", - заявив міністр.

Мінекономіки відзначає, що учасники ринку запевнили в готовності вживати заходів для стабілізації цін на продовольчі товари соцсегмента.

Раніше в Кабміні заявляли, що ціни на продукти і пальне в Україні зростають з об'єктивних причин, але є і змови торговельних мереж.

У лютому інфляція в Україні склала 1%. З початку року ціни зросли на 2,3%, а в річному вираженні - на 7,5%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр пояснив зростання цін попитом на українські продукти у світі 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.03.2021 453
Еще материалы раздела «Економіка»