<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
24.03.2021 526

Канада ввела санкції проти Росії через ситуацію з Навальним

Міністерство закордонних справ Канади ввело санкції проти Росії через отруєння і вироку опозиціонеру Олексію Навальному. У санкційний список потрапили директор Федеральної служби безпеки Олександр Бортніков та ще вісім громадян Росії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Канади.

Також під санкції потрапили:

  • перший заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко,

  • директор Росгвардії Віктор Золотов,

  • начальник управління президента з внутрішньої політики Андрій Ярин,

  • заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов,

  • повпред в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло,

  • керівник Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников,

  • керівник Генеральної прокуратури Ігор Краснов.

"Сьогодні Канада наклала санкції на 9 російських посадових осіб, причетних до замаху на Олексія Навального, його судового переслідування і тих, хто змусив замовкнути росіян, які протестували проти його лікування", - написав міністр закордонних справ Канади Марк Гарно у Twitter.

Нагадаємо, 2 березня ЄС ввів санкції проти Росії через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним. Обмеження поширюються на окремих посадових осіб.

Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався після отруєння хімічною отрутою. Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) звинуватила опозиціонера в порушення умов випробувального терміну у справі "Ів Роше", оскільки він не відзначався в інспекції після лікування в Німеччині. У підсумку йому замінили на умовний термін на реальний.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада ввела санкції проти Росії через ситуацію з Навальним 5.00 5 1
Політика / Світ
24.03.2021 526
Еще материалы раздела «Світ»