<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.03.2021 904

Без світла, води і газу. "Соціальне житло" шокувало сироту на Волині

Обшарпана халупа без світла, води, газу та каналізації – таке "соціальне житло" отримала українська сирота Наріне Мнацаканян в селі Голоби на Волині. Мати Наріне померла, а її батька позбавили батьківських прав.

Наріне виповнилося 18, і за законом держава мусить знайти їй житло, але це місце – домівкою не назвеш.

"Цієї п'ятниці я вперше побачила, що тут робиться. У мене був шок. Це соціальне житло потім буде даватися ще комусь, і вони мають жити тут так само", – скаржиться Наріне.

Гори непотребу, які сюди знесли бездомні, Наріне та її чоловік виносять у двір. Вони чекають на дитину і тому намагаються хоч якось прикрасити будинок.

"Порозчищали трохи стіни, далі буде стеля, там балка поміняється обов’язково. Бо воно все буде далі гнити", – ділиться планами дівчина.

Наріне добре знайома всім сусідам – вони допомагають їй хто чим може: одягом, посудом, зрізати дерева, почистити територію і дають воду.

Надати дівчині інше житло в сільраді не можуть, тому що його просто немає.

"Ми поставили Наріне на квартирний облік, але квартири в нас не будуються і не роздаються в Голобській громаді. А саме соціальне – щоб вона мала прихисток, скажем так – було надано їй терміном на 1 рік", – пояснює заступниця Голобського селищного голови Наталія Борисюк.

Місцева влада обіцяє допомогти з ремонтом – в покинутій хатинці вже провели електрику і скоро почнуть будувати пічку.

Але, як пояснюють юристи, все це мали зробити до того, як поселити там сироту.

"Це житло непридатне для проживання не відповідно до будівельних, технічних чи санітарно-гігієнічних, а відповідно до стандартів проживання", – говорить керівниця Волинського регіонального центру юридичної допомоги Наталія Смолярчук в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Але подітися Наріне нікуди: вона чекає на ремонт і сама лагодить що може. Вона сподівається, що сільрада виконає обіцянку, і її дитина житиме в гідних умовах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Без світла, води і газу. "Соціальне житло" шокувало сироту на Волині 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.03.2021 904
Еще материалы раздела «Суспільство»