<
НОВИНИ ДНЯ: Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватись  7 травня в Україні почне холоднішати: де знизиться температура  Сікорський: Путін може закінчити війну за п'ять хвилин  "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві пари  Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)всі новини дня
Політика
Україна
03.04.2021 536

Росії не потрібен мир на сході України –Кравчук

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук переконаний, що Російська Федерація не готова припинити вогонь і встановити мир на сході України.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ні Росія, ні її сателіти (ОРДЛО - ред.) не готові до того, щоб припинити вогонь, і не готові до миру на Донбасі. Їм мир на Донбасі не потрібен", - сказав Кравчук.

Він, зокрема, нагадав, що на минулому засіданні Тристоронньої контактної групи запропонував звернутися від імені ТКГ "до сторін припинити вогонь, поновити тишу і відновити роботу, яка була розпочати в липні 2020 року".

За його словами, цю пропозицію підтримали спецпредставник голови ОБСЄ Гайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки керівник СММ ОБСЄ Халіт Чевік, проте Росія відмовилася підтримувати таке звернення.

Кравчук вважає, що Росія "зовсім не готова, щоб сприймати Україну, як незалежну державу, вона хоче мати її під собою і знищити її як державу".

Водночас він закликав не драматизувати ситуацію, що війна на порозі, але наголосив на важливості зміцнювати оборону та єдність суспільства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росії не потрібен мир на сході України –Кравчук 5.00 5 1
Політика / Україна
03.04.2021 536
Еще материалы раздела «Україна»