<
НОВИНИ ДНЯ: Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлашвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.04.2021 682

У Кабміні пояснили, якою вакциною для другої дози можуть замінити Covishield

Для введення другої дози вакцини від коронавірусу дозволено використовувати однотипні препарати. Зокрема, вакцину Covishield можна замінювати будь-яким препаратом від AstraZeneca - в тому числі корейського виробництва AstraZeneca-SKBio.

Про це повідомляє прес-служба уряду України.

Такі рекомендації Міністерство охорони здоров'я України отримало від Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

"Людям, яким зробили першу щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield... можна робити другу щеплення вакциною AstraZeneca, виробленої на інших виробничих майданчиках. Вакцина... Covishield і вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio), ідентичні по складу і технології виготовлення, які не розглядаються як різні вакцини і є взаємозамінними", - повідомили в Кабміні.

При цьому вакцини різних типів, і які створені різними компаніями не взаємозамінні.

"Тобто людей, які отримали першу дозу векторної вакцини AstraZeneca/Covishield, не можна прищеплювати другою дозою вакцини іншого типу, наприклад мРНК-вакциною від Pfizer-Biontech або інактивованою вакциною CoronaVac/Sinovac, бо щодо цих препаратів недостатньо даних про взаємозамінність, і вони можуть відрізнятися за технологіями виготовлення", - додали в уряді.

Водночас в МОЗ гарантували, що всі, хто прищепився першою дозою вакцини, отримають можливість зробити другу дозу тим же препаратом.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні пояснили, якою вакциною для другої дози можуть замінити Covishield 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.04.2021 682
Еще материалы раздела «Суспільство»