НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
06.04.2021 505

Вартість оренди житла в Україні може впасти на 15−30%

Незважаючи на зростання комунальних платежів вартість оренди житла в найбільших містах України залишилася без істотних змін з початку 2021 року.

Під час локдауну орендодавці можуть знизити вартість оренди на 15−30% в третині випадків, прогнозує президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта. Про це він заявив в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Піта нагадав, що в перший локдаун, у другому кварталі 2020 року, вартість оренди знизилася в середньому на 25−30%. Зазначається, що з початку 2021 року вартість оренди в найбільших містах України — в Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі - залишилася без істотних змін, незважаючи на зростання комунальних платежів.

За прогнозами президента АФНУ, ситуація почне вирівнюватися з середини травня цього року — ціни повернуться на рівень, співвідносний з цінами на момент оголошення локдауна. Водночас влітку і восени ціна оренди буде залежати від попиту і вартості комунальних платежів.

«Ціна орендованого житла, як завжди, буде залежати як від об'єктивних факторів (рівень інфляції, вартість комунальних послуг тощо), так і від суб'єктивних (попит, локація, стан квартири). Одне лише зростання квартплати не вплине на зростання оренди», — зазначив Піта.

Він зазначив, що в умовах прискорення інфляції вартість оренди житла може зрости в середньому на 5−7% з урахуванням невеликого «запасу» в розмірі додаткових 2−3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вартість оренди житла в Україні може впасти на 15−30% 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
06.04.2021 505
Еще материалы раздела «Нерухомість»