<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.04.2021 474

У НБУ назвали головний пріоритет на валютному ринку

Пріоритет Національного банку України на валютному ринку залишається незмінним - підтримка режиму плаваючого курсоутворення. Яким буде курс, вирішує ринок.

Про це заявив заступник голови НБУ України Юрій Гелетій, повідомляє прес-служба НБУ.

За його словами, регулятор не встановлює жодних курсових орієнтирів, на які населення або бізнес могли б орієнтуватися.

Крім того, НБУ не має цільових орієнтирів стосовно обсягів купівлі або продажу валюти на ринку.

"Ми ухвалюємо рішення, відстежуючи ситуацію на валютному ринку. Якщо бачимо, що відбуваються якісь надмірні коливання, то виходимо і відповідно нарощуємо наші резерви. З початку року чиста купівля валюти Національним банком становила 220,5 млн доларів. Ми купували, коли бачили, що купівля необхідна для згладжування коливань", - сказав Гелетій.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ назвали головний пріоритет на валютному ринку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.04.2021 474
Еще материалы раздела «Економіка»