НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.04.2021 439

НБУ: Нова програма з МВФ поки що не обговорюється

Націоанльний банк поки не думає над новою угодою про співпрацю з МВФ, а працює над виконанням поточної програми.

Про це заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій в інтерв'ю ZN.UA.

"Це комплексна дискусія, в яку має бути залучений не тільки НБУ, але й, безумовно, уряд. Виходити треба з аналізу нашої ліквідності, нашого боргового навантаження. Це ми повинні враховувати, коли будемо обговорювати з МВФ перспективу продовження програми", - сказав він.

При цьому в НБУ наполягають на необхідності поточного співробітництва з МВФ.

"Вважаю, що на даному етапі вкрай важлива підтримка МВФ, тому що успішна робота з МВФ тягне за собою продовження співпраці з іншими міжнародними партнерами. Ви знаєте, що це і фінансування від Світового банку (близько 700 млн доларів), і макрофінансова допомога ЄС (другий транш у 600 млн євро). З практики я розумію, що цих грошей може не бути, якщо не буде співпраці з МВФ. А що стосується продовження співпраці, то ми ще про це не дискутували, але, безумовно, при напрацюванні нашої позиції і бачення будемо враховувати макроекономічну ситуацію, позицію ліквідності", - зазначив Гелетій.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ: Нова програма з МВФ поки що не обговорюється 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.04.2021 439
Еще материалы раздела «Економіка»