НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.04.2021 439

НБУ: Розбіжностей з експертами МВФ немає

Глава Нацбанку Кирило Шевченко заявляє, що розбіжності з експертами МВФ за програмою stand-by відсутні.

Про це він повідомив у Facebook за підсумками онлайн-зустрічі з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.

"У рамках діалогу про продовження співпраці з МВФ ми обговорили багато питань, у тому числі ту частину програми, яка знаходиться в межах відповідальності Національного банку. Хочу на цьому наголосити: у нас немає розбіжностей з експертами місії. Більш того, у нас спільне бачення результату, якого ми хочемо досягти", - заявив Шевченко.

Також під час розмови обговорили ініціативу МВФ про додаткове виділення близько 650 млрд доларів на забезпечення додатковою ліквідністю світової економіки.

"З огляду на розмір квоти України (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд доларів, що сприятиме нарощуванню ЗВР і поліпшенню, за нашою попередньою оцінкою, показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів з поточного рівня 91% до близько 98%", - додав глава НБУ.

Відзначимо, в НБУ все ще вважають, що Україна може отримати два транші МВФ через більш тривалий процес переговорів. Переговори застопорилися з кінця минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ: Розбіжностей з експертами МВФ немає 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.04.2021 439
Еще материалы раздела «Економіка»