НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
16.04.2021 481

«Головна тема»: Викриття в аптеці - якими хитрощами фармацевти змушують нас купувати дорожчі препарати?

В суботу, 17 квітня, в суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» проведуть унікальне шок-розслідування в аптеках і розкажуть, як фармацевти заробляють на українцях і коронавірусі.

За статистикою, кожен шостий українець купує ліки за рекомендацією не лікарів, а фармацевтів. І навіть зараз – під час третьої хвилі коронавірусу. Та які насправді препарати українські аптекарі пропонують людям із симптомами ковіду, і до яких хитрощів вдаються, щоб змусити нас купувати дорожчі ліки?

Аби це перевірити, «Головна тема» організувала ексклюзивний рейд-провокацію, в ході якого троє добровольців: Сергій, Юлія та пенсіонерка Надія Михайлівна під виглядом покупців навідаються до різних аптек – приватних, державних і при лікарнях. А журналістка проєкту працевлаштується в аптеку, аби показати усім, що тримають фармацевти під прилавком, і розкриє хитрі прийоми провізорів, зокрема – чому жінкам завжди пропонують ліки дорожчі, ніж чоловікам. Дивіться головне розслідування тижня, щоб дізнатися, як змусити фармацевта продати вам дієві, але недорогі препарати!

У новому випуску команда проєкту наважиться на показовий соціальний експеримент і влаштує імпровізований «грабіж», щоб перевірити, як українці реагують, коли сусідів обкрадають, та чи викличуть перехожі поліцію, коли стануть свідками пограбування. Глядачі дізнаються про ефективні і водночас недорогі методи захисту оселі від злодіїв у локдаун і під час тривалих травневих свят.

Окрім того, в програмі проведуть масштабну перевірку найпопулярніших серед українців солодощів. Аби з’ясувати, що ховається у складі улюблених смаколиків, журналісти програми закупили зефір, вафлі та желейні цукерки різної ціни та брендів, й віддали їх на лабораторну експертизу. Зокрема, й перевірили на наявність хімії згущене молоко, яким отруїлася героїня проєкту Олена. Результати експертизи продемонструють, в яких солодощах міститься відбілювач замість молока та отруйні барвники замість натуральних, а також на яких смаколиках можна зекономити без шкоди для здоров’я, а які не варто брати і задарма.

А ще в «Головній темі» проведуть незвичний рейд і вияснять, за якими правилами і в якому стані їздять кермувальники гіробордів, електросамокатів та моноколіс, чи пильнує їх поліція, та хто буде винний, якщо хтось із них втрапить у ДТП. І викриють нові шахрайські схеми інтернет-продавців та розкажуть усе, що варто знати, коли продаєте чи купуєте речі через сайти оголошень.

Не пропустіть проєкт наймасштабніших експериментів «Головна тема. Перезавантаження»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Головна тема»: Викриття в аптеці - якими хитрощами фармацевти змушують нас купувати дорожчі препарати? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
16.04.2021 481
Еще материалы раздела «Афіша»