НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.04.2021 546

НБУ перерахує до держбюджету на 8,6 млрд гривень менше, ніж встановлено законом

Рада Національного банку України (НБУ) затвердила розподіл прибутку НБУ до розподілу за 2020 рік. До держбюджету буде перераховано 24,4 млрд гривень із загальної суми 40,7 млрд гривень, решта (16,3 млрд гривень) спрямовуватиметься на збільшення загальних резервів центрального банку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Таким чином, НБУ планує перерахувати на 8,6 млрд гривень менше, ніж це встановлено законом про держбюджет на 2021 рік (33 млрд гривень).

Водночас прогнозований раніше Національним банком прибуток до перерахування в держбюджет-2021 становив 22,63 млрд гривень.

"Відповідно держава отримає практично на 2 млрд гривень більше, ніж Національний банк очікував, коли надавав минулого року прогнозну суму для закладення в цьогорічний бюджет. НБУ перерахує ці кошти відповідно до графіка, узгодженого з Міністерством фінансів", - прокоментувала Катерина Рожкова, перший заступник голови НБУ.

Нагадаємо, законом про державний бюджет на 2021 рік встановлено, що НБУ перераховує кошти на загальну суму не менш як 33 млрд гривень.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ перерахує до держбюджету на 8,6 млрд гривень менше, ніж встановлено законом 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.04.2021 546
Еще материалы раздела «Економіка»