<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.04.2021 533

Скільки осіб претендують на одне робоче місце: дані Держцентру зайнятості

В Україні на одне вільне робоче місце претендують шість безробітних.

Про це в інтерв'ю виданню Факти заявила директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

"Станом на 7 квітня 2021 року кількість зареєстрованих у Державній службі зайнятості безробітних становила 429 тис. осіб... На 1 квітня кількість актуальних вакансій у нашій базі даних становила 77 тис. одиниць. Таким чином, суттєвим залишається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. В середньому по Україні на одне вільне робоче місце претендують шість безробітних, на 1 квітня 2020 року - п'ять осіб", - зазначила Жовтяк.

За її словами, труднощів із працевлаштуванням переважно зазнають офіціанти, бармени, кухарі, бариста й покоївки, оскільки саме сфери готельного і ресторанного бізнесу, харчування та розваг мають найбільший вплив карантину.

Згідно зі статистичними даними Служби зайнятості, найбільшу невідповідність попиту на робочу силу і її пропозиції спостерігали серед службовців і керівників - на одну вакансію претендували 17 осіб, технічних службовців - дев'ять, як і працівників сфери торгівлі і послуг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки осіб претендують на одне робоче місце: дані Держцентру зайнятості 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.04.2021 533
Еще материалы раздела «Економіка»